Az elszántak fizikai és intellektuális sportja: a fajfenntartás

Az elszántak fizikai és intellektuális sportja: a fajfenntartás

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az elszántak fizikai és intellektuális sportja: a fajfenntartás

A fiatalság titka nem a sok sport, a kozmetika, vagy egyéb, manapság annyira reklámozott időrabló és pénznyelő tevékenység, szolgáltatás. Mi tudunk egy olyan alternatívát, mely drágább, időigényesebb – és mivel testedet és lelkedet egyaránt a végletekig kihívásokkal bombázza – sokkal hatékonyabb is. Csinálj gyermeket… Ha sok a gyereked, könnyebben ki tudják majd fizetni öregotthonban az ellátásod napi díját…

Családtervezés alapfokon

Van, aki kicsi terroristáknak nevezi őket, van, aki saját meg nem valósult álmait látja bennük, egy dologban azonban mindenki egyetért: gyereknek életet adni a legfelemelőbb érzés. A gyereknemzésről már nem is beszélve.
A gyerekfogantatás időpontjára inkább hat a ,bolygóegyüttállás’, mint a te akaratod. Ha elég bátor vagy, gazdagabb leszel egy gyerekkel, egy családdal, viszont szegényebb leszel egy ház árával – kiszámoltam, egy gyerek felnevelése ennyibe kerül… de sosem fogod megbánni.

Kisgyerek a családban

Halmozd az élvezeteket. A kisgyermek olyan boldogsághormon termelő lény, ami egyes elvetemült szülőket arra késztet, hogy jelentős szaporulatot képezzenek a jövendőbeli nemzetgazdaság számára.
A kisgyermek nevelésének első alapszabálya: ne ess pánikba. Második: Amikor rájöttél, hogy gyereked a te kicsinyített másolatod, jellemed kinagyított tükre, ne akard bemesélni magadnak, hogy elcserélték a kórházban… Inkább ámulj el a természet tökéletességén.

Iskolás gyerek a családban

Nem, a te gyereked nem valószínű, hogy az a kategória, akit ,táltosképzőbe’ kell íratni, nehogy parlagon maradjanak képességei. Az többnyire a szomszéd gyereke. Érdemes ebben a korban elkezdeni gyermeked megfigyelését, hogy tudd, erkölcsös, vagy erkölcstelen pénzcsináló szakember lesz belőle.
Amennyibe ez utóbbi esélyes, kezd aranyrudakat vásárolni, azzal talán meg tudod vásárolni neki a kényelmet a rácsok mögött, és magadnak a kellő ellátást az öregotthonban.

Kamasz a családban

Amennyiben túléled ép elmével ezt az időszakot, életképesnek minősültél. A kamasz kieszik, kiöltözködik téged a vagyonodból és biztos lehetsz benne, hogy a kosz és a hülyeség fog rá ragadni, nem a kellem, báj és a könyvtári nyitva tartás.
Sokkal hosszabb időszak ez, mint ahogy a szakkönyvek mondják. Tán azért hazudnak neked permanensen, mert ha korrekt felvilágosítást adnának a jövendőbeli szülőknek, kihalna a Föld.

Fiatal felnőtt a családban

Ideális időszak, amikor végre kirepülnek a gyerekek, és te képes vagy még ellátni magad, bár komoly sérüléseket szenvedtél, mint mentálisan, mint anyagilag. Vannak olyan szülők, akik lassan tanulnak és könnyen felejtenek… na ők azok, akik ilyenkor nem az unokákat sürgetik, hanem megtáltosodnak és újból saját gyerekre gyúrnak.
Ebből viszont nagy kavarodások származhatnak a buszon, mert a végállomásra is elérsz, mire eldönti végre valaki, hogy a korod miatt vagy a kezedben lévő kisbaba miatt akarja neked átadni a helyet…

Az öregkor

Ha jól csináltál mindent az életedben, akkor van legalább harminc éved arra, hogy a padláson felhalmozott egykori gyerekrajzokat újból végig nézd. Arra is akad időd, hogy eladd az interneten azokat a gyerekjátékokat, amiket azért nem ad gyereked unokáid kezébe, mert festékanyaguk, formájuk nem felel meg az uniós szabványnak.
Ha valamit nagyon elrontottál, gyereked már kibérelte neked a – fentebb említett – helyet a legtávolabbi öregotthonban, és megvette neked a sírhelyet a legközelebbi urnatemetőben. Ha nem, ezt magadnak kell megoldani az aranyrudak árából.

Végszó

A gyerek a legnagyobb felelősség a világon. A gyerek a legnagyobb örömforrás a világon. A gyerek a legjobb tanítómester a világon. A gyerek a legjobb tükör a világon. A gyerek a legnagyobb lehetőség a világon.
Sokat köszönhetsz majd egyszer neki, hiszen ő tartotta kondiban testedet, elmédet, létének minden rezdülésével. Mosolygós, örök kihívás, ami gyerekké nevel téged… rád fér, hidd el.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást