Elragadó masnis konty karácsonyra – Így készítsd el!

Elragadó masnis konty karácsonyra – Így készítsd el!

Címlap / Stílus / Haj / Elragadó masnis konty karácsonyra – Így készítsd el!

Karácsonykor sok nőnek, anyukának nincs túl sok ideje arra, hogy önmagát topformába hozza, de éppen ezért vannak a legkülönfélébb praktikák, amik segítségével villámgyorsan csodát tehetünk a külsőnkkel. Ilyen ez az egyszerű, mégis nagyszerű konty is.

A konty eleve az egyik legtökéletesebb módja annak, hogy tökéletes külsőt varázsolj magadnak, hiszen még a legkócosabb, legproblémásabb hajat is meg lehet zabolázni a segítségével. Néhány kiegészítővel, vagy egy érdekes fonattal megbolondítva pár perc alatt olyan frizurát készíthetsz magadnak, mintha most jöttél volna a fodrásztól. 

Az utóbbi időben több videó bloggerina is bemutatta a masnis konty elkészítését, s aligha van jobb alkalom a szentesténél, amikor kipróbálhatod ezt a frizuratippet.

A legegyszerűbb változat, lépésről lépésre

1. A frizura akkor lesz tökéletes, ha egyenes a hajad. Kivasalni nem kell, de megfésülni mindenképpen, ellenkező esetben a masni két oldala nem fog olyan szépen ívelni.

2. A hajadat aránylag magasan, a fejtetődön, vagy hátul kell összefognod. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a hajgumi elölről is látszódjon, különben a masni nem adja ki magát. Ha van frufrud, azt nyugodtan meghagyhatod, de ha zavarna az este folyamán, akkor most érdemes eltűznöd.

3. Amikor a lófarkat megkötötted, az utolsó hurkot a hajgumin ne húzd át. Tehát hagyd úgy a frizurád, mintha éppen egy kontyot készítenél. A kilógó, hátramaradó hajvég egyelőre az arcod irányába álljon, később ez lesz a masni közepe. 
 

4. A kontyot illetően akkora ívet hagyj, amekkora masnit szeretnél. Ha nagy, feltűnő kontyra vágysz, akkor kevésbé húzd át a hajgumin a szálakat, míg ha inkább szolidabb végeredményt szeretnél, maradj az arany középútnál, és megközelítőleg félig húzd át a gumin a hajadat.

5. Ezután elölről szemléld meg a kontyodat, majd válaszd ketté középen. Igazítsd el a szálakat és már meg is kaptad a masni két oldalát.


 6. A kilógó, előre álló hajvégek adják a masni közepét. Mivel a két oldalsó rész már megvan, már csak a masni „csomója” hiányzik. A hajvégeket át kell hajtanod a két hurok között és hátul rögzíteni egy hajcsat segítségével.

7. Ezt követően már csak egy lépés van, mégpedig a masni két oldalának a fixálása. Ezek akkor látszanak igazán szépnek, ha mindkét oldalon rögzíted egy-egy hullámcsattal az alsóbb tincseket.

8. Végül jöhet egy kis hajlakk, hogy a villámgyorsan elkészült, mégis profinak tűnő kontyodat sokáig élvezhesd.  

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!