Szerelem / Párkapcsolat

Ő már rég elfelejtett téged, de te nem tudod kiverni a fejedből? Akkor ezt tudnod kell

Azt mondják, az egyik legnehezebb dolog a világon az, hogy tovább lépj valakin, akit nagyon szeretsz. De az igazság, hogy milliószor nehezebb a helyzeted akkor, ha te még mindig sokat gondolsz erre a személyre, míg ő már rég tovább lépett, esetleg közben másokkal ismerkedik. Ha ilyen szituációba kerültél, ez a cikk neked szól!

Apróságokat olyan könnyű elfelejteni. Nincs gondunk azzal, hogy megfeledkezzünk a csekkek befizetésének határidejéről, vagy arról, hogy hova tettük le már megint a telefonunkat. Na de amikor valami olyan dologról van szó, ami szorosan kötődik a szívünkhöz, azzal borzasztóan nehéz helyzetbe kerülünk. Nemhogy nem tudjuk elfelejteni, de mindenről ez jut eszünkbe! Teljesen mindegy, hogy ez a férfi egy exed, akivel éveket töltöttetek együtt, mielőtt végül szakítottatok, vagy egy olyan személy, akivel sosem volt köztetek a szó szoros értelmében kapcsolat, de mégis beleszerettél. Ha az ember szerelmes, ezek a részletek nem számítanak.

Így amikor megtudod, hogy miközben te minden éjjel rá gondolsz, és gondolatban még kapaszkodsz a közös múltatokba, ő már rég tovább lépett, a szíved darabjaira törik.

Rájönni, hogy ő már elfelejtett téged, a legfájdalmasabb dolog egy ilyen helyzetben. Mert egyedül érzed magad, és mindez visszataszít oda, ahonnan indultál, azzal az érzettel, hogy mindent kezdhetsz elölről, akár egy szakítás után.

Ami fájdalmat okozott

És ha most épp ebben a helyzetben vagy, inkább arra kellene emlékezned, mi vezetett el ehhez a ponthoz. Az emberek hajlamosak felidézni a szépet, és elnyomni a rosszat, ezért olyan nehéz tovább lépnünk egy szakítás után. Pedig biztos, hogy neked is lenne mit felidézned ezen a téren. Az estéket, amiket egyedül töltöttél, és az estéket, amikor egyedül érezted magad, mert lélekben már valahol máshol járt. A bizonytalanságot és az aggodalmat, amit akkor éreztél, amikor ránéztél, és láttad, hogy már nem ugyanazt érzi, mint egykor. Amikor először lettél bizalmatlan és féltékeny, mert nem tudtad, hogy megbízhatsz-e benne, vagy már átlépte a határt, ahonnan nem lehet visszatérni.

Ilyenkor kell visszaemlékezni azokra a beszélgetésekre, amikben a legjobb barátaiddal vitatkoztál, mert ők már látták azt, amit te még nem akartál beismerni magadnak. A vitákat, az állandó aggodalmat és a félelmet, hogy előbb-utóbb eljön a végleg kisétál az ajtón. Bármennyire is nehéznek tűnik most a helyzet, hidd el, a legrosszabb részén már túl vagy. Semmi sem rosszabb a bizonytalanságnál, a reménytelen reménykedésben. A szakítás nagyon nehéz, de legalább lehetőséget ad, hogy lezárj valamit, ami már régóta mérgező számodra.

SolomonViktor/depositphotos.com

Aki korábban voltál

Amikor te még kapaszkodsz a múltba, de ő már két lépéssel előtted jár, meg kell találnod azt, amiből erőt meríthetsz. A barátaidból, a családodból, a hobbidból, akár a munkádból; bármi, ami eltereli róla a figyelmedet. Miért is vesztegetnél rá több percet, ha ő nem tesz így? A legjobb visszavágás mindig a tovább lépés, és az, hogy boldog vagy.

Emlékszel még arra, aki a találkozásotok előtt voltál? Magabiztos, vidám, és független; valaki, akinek volt egy saját kis élete, amit kizárólag ő uralt.

Ez a személy még mindig te vagy, csak most egy kicsit halványabban. Az élet sosem áll meg egy csalódás után, bármennyire is érezzük azt, hogy most aztán biztosan nem forog majd tovább a Föld.

Az idő talán lelassul számunkra, de akkor is halad előre. Elmúlik egy nap, egy hét, egy hónap, majd egy évszak, és anélkül, hogy észrevennénk, szép lassan tovább lépünk. De ehhez az kell, hogy elhatározd magadban, kételyek nélkül: “én már többé nem akarok vele lenni”. Erre szükséged lesz. Nagy szükséged. Mert olyan sok alkalommal tér vissza az ex az életünkbe, oly sok módon, és neked ekkor kell a legerősebbnek lenned. Ez egy próbatétel az élettől, és ha erős tudsz maradni, a legtökéletesebb módon mutathatod meg neki, kettőtök közül ki járt sokkal jobban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást