5 életmentő szépségtrükk, ha csak 5 perced van reggel

5 életmentő szépségtrükk, ha csak 5 perced van reggel

Címlap / Stílus / Arc / 5 életmentő szépségtrükk, ha csak 5 perced van reggel

Nekünk aztán nem kell magyaráznod, milyen nehéz reggelente kidugni a lábad a takaró alól, de csak azért, mert négyszer nyomtad meg a szundit, még nem kell slamposan kinézned egész nap. Az alábbi trükkök segítenek, hogy néhány perc alatt formába hozd magadat.

Szexi konty

Reménytelen, hogy most elkezdd vasalni vagy szárítani, formázni, de mégis csak kellene csinálni valamit a hajaddal.

Egy gyors fésülködés után hátul, középen válaszd ketté a hajadat, és a két copfot egyszerűen kösd össze, majd húzd meg, hogy a „csomó” a tarkódon legyen.

A hajvégeket ez után, ha elég hosszú a hajad, kösd össze még egyszer, és most is húzd meg úgy, hogy az új csomó az előző fölött legyen.

A megmaradt hajvégeket hullámcsattal tűzd a konty alá, és már készen is vagy.

Tökéletes alapok

A jó alapozó elrejti a bőrhibákat és kiemeli az előnyös vonalakat.

Nem kell sokáig pepecselned, elég, ha az alapozót eldolgozod az arcodon, majd beveted a következő két trükköt: a korrektort ne félkör alakban, hanem egy lefelé mutató háromszögben dolgozd el a szemed alatt és az orrod mentén, a kontúrozást pedig néhány gyors mozdulattal elintézheted, ha egy fordított hármast követsz az ecseteddel, ami a szemed fölött indul, majd bekanyarodik az arccsontodra, végül az alsó állkapcsodon tekeredik az alsó hasa.

Kevesebb, mint öt perc, mégis tökéletes smink.

Cicaszemek könnyen, gyorsan

Egy szexi cicaszem rögtön feldobja az egész sminkedet, de ha elrontod a kontúrvonalat, és értékes perceket veszítesz a pandaszem lemosásával, szinte biztos, hogy elkésel.

Menj biztosra, és miután belülről kifelé haladva a szemed kétharmadáig meghúztad a kontúrvonalat, fogj egy hitelkártyát, és illeszd a megfelelő szögben a szemzugodba, hogy olyan vonalban folytatódjon a szemed mellett, mint ahogyan a kontúrvonalat is szeretnéd, hogy tovább haladjon.

Ha megvan a megfelelő szög, akkor csak fogd a tust, és hosszabbítsd meg a félig már megrajzolt kontúrt. Nem hibázhatsz vele.

Tökéletes rúzs

A rúzzsal gyorsan feldobhatsz egy egyszerűbb sminket is, feltéve, hogy nem kerül a fogaidra, vagy nem kenődik el.

Mindkettőt megelőzheted, ha a rúzs felvitele után egyszerűen végighúzod az ajkaidat a mutatóujjadon – mintha lekvárt nyalnál le róla.

Így azonnal megszabadulsz a fölösleges rúzstól, ami a fogadra kerülhetne.

Ez után tegyél egy vékony papír zsebkendőt az ajkaidra, és egy púderbe mártott ecsettel ütögesd kicsit meg őket.

Ez tartósabbá teszi a festéket, és a rúzs órákig a helyén marad.

Gondolkodj előre!

Ha tudod, hogy nem lesz időd reggel hajat mosni, akkor már előző este tegyél egy szívességet magadnak, és permetezz száraz sampont a tincseid tövére.

Míg forgolódsz álmodban, a sampon mindenhová eljut, és sokkal jobban kifejti a hatását, így reggel frissebb fürtökkel ébredhetsz, és a frizurád még egy napig teljesen vállalható marad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást