Dekoráció a saját fotókból? – Élethű vászonképek nyomában

Dekoráció a saját fotókból? – Élethű vászonképek nyomában

Címlap / Otthon / Dekor / Dekoráció a saját fotókból? – Élethű vászonképek nyomában

A következő cikkben most elmerülünk a saját fényképekkel történő lakásdekorálás világában és megtudhatjuk, pontosan milyen lehetőségeink vannak. 

Modern, ízléses dekoráció képekkel

A modern lakásdekorációs trendek azt mondják, hogy ebben a világban nincs helye a hagyományos képkereteknek, legalábbis az egyszerű, egyszínű, műanyag darabokat ma már kerülik. 

A csipeszes, kreatív képkeretek, a montázs jellegű termékek még valamennyire meg is állják a helyüket, azonban ennél még különlegesebb módszerek is elérhetők. A vaszonkep.hu ötletei rávilágítanak arra, hogy milyen sokféle vászonkép készíthető. 

De mit kell tudni erről a sajátos produktumról? A vászonkép általában digitális fotóból készül, digitális transzfernyomtatással. Az elkészült vászonfotót a vakrámára feszítik fel. A termék környezetbarát, könnyen tisztítható, ellenáll a külső hatásoknak és rendkívül élethű, ami a papírra nyomtatott fényképekről nem igazán mondható el. 

Tematikus fotófalak vászonképekkel

A tematikus fotófalak igazán különlegesek, ez nem is vitatható. Általában egy-egy életesemény köré épülnek ezek a témák. Ilyen lehet a kismama-, a jegyes-, az esküvői, a karácsonyi fotózás alkotásainak feldolgozása is. 

Amennyiben a tematikusság vonala mentén szeretnénk összeállítani a fotófal anyagát, akkor arra is figyelni kell, hogy stílusban és színben összhangba kerüljenek a képek egymással. Ez akkor is megoldható, ha például több karácsonyi fotósorozatból válogatjuk össze azokat. 

Egymás mellé tehetjük még a gyermek születésnapi fotóit, de a bölcsis, az óvodás és az iskolai pillanatképeket is. Az csak hab a tortán, ha ezek a helyiség színárnyalataihoz szintén passzolnak.

A vegyes fotófal is jól mutat!

A legegyszerűbb azonban (és ezt is szeretik a legtöbben) az, ha kiválogatjuk a kedvenc képeinket. Ezek olyan életképek, amelyek elmesélik, mik történtek velünk. Egy ilyen válogatás minden egyes alkalommal megdobogtatja majd a szívünket, amikor csak rápillantunk. 

A színes képek tényleg életet lehelnek a terekbe, azonban arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a fekete-fehér stílus valamennyi dekorációhoz illik, évszaktól függetlenül.

Több hely is van a lakásban, ahol kitehetjük a vászonképeket. A nappali, az előszoba, az étkező, a hálószoba, de még a gyerekszoba is tökéletes erre a célra. A fotófal tervezésében, kérhetünk segítséget is a gyártótól, de mi magunk is kitalálhatjuk, hogy mit szeretnénk. 

Remélem, hogy neked is sikerül megtervezni álmaid fotófalát, mert az ilyen apró örömök miatt érdemes alkotni!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!