Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására

Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására

Címlap / Életmód / Egészség / Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására

Amikor az ember beteg, muszáj egy kicsit behúzni a féket, lelassítani, pihenni és időt adni a szervezetnek arra, hogy regenerálódjon. A fájdalommal azonban addig sem kell együtt élned, sőt a fájdalom mielőbbi csillapítása sokszor a gyógyulási időt is lerövidítheti. (x)

Kezdődő nátha

A hétköznapi megfázással nem sok mindent lehet tenni azon kívül, hogy az ember sok folyadékot iszik, és próbál a lehető legtöbbet pihenni. A torokfájás vagy hasonló panaszok azonban könnyen tönkretehetik az éjszakádat, ha pedig nem tudsz aludni, legyengülsz és még tovább fogod levertnek, erőtlennek érezni magad. Egy nagy pohár mézes tea, egy hatékony, de kíméletes fájdalomcsillapító és egy kiadós alvás sokszor még csírájában elfolytja a kezdődő megfázásodat.

Menstruációs fájdalom

A menstruáció nem betegség, csak állapot, de annál több kellemetlenséget, fájdalmat tud okozni. Mivel egy nő felnőtt életének minden hónapban a része, így ha próbálod is ilyenkor kímélni magadat, valószínűleg nem teheted meg, hogy a családi életedet vagy munkanapjaidat e köré szervezd. A gyors és hatékony fájdalomcsillapítással nem is kell teljes napokra kivonni magadat a forgalomból, a menstruációd napjain is ugyanolyan aktív lehetsz, és élvezheted az életet, nem kell hagynod, hogy a fájdalom elterelje a figyelmedet.

Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására

Fogászati beavatkozások előtt

Akinek már volt, az tudja, hogy a fogfájás kevés földi kínhoz mérhető csak. Természetesen ezeket a panaszokat nem szabad félvállról venni, a fogfájásnak mindig az okát kell megszüntetni, erre pedig csakis egy fogorvos képes. Időpontot szerezni azonban nem mindig egyszerű, és még ha szerencséd van is, és az orvosod egy-két napon belül fogadni tud, a fogfájás olyan jellegű panasz, amivel néhány órát várni is rettenetes lehet. Addig is, amíg eljutsz az orvosodhoz, egy gyorsan felszívódó fájdalomcsillapító kapszula segít, hogy elviseld a panaszokat.

Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására

Bien tipp: A Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula gyorsan és hatékonyan enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat, a hátfájást, fejfájást, fogfájást és a menstruáció következtében fellépő fájdalmakat.

Praktikus dolog tartani belőle a táskádban, és a betegtájékoztatóban feltüntetett adagolást és alkalmazást, valamint kockázatokat és mellékhatásokat figyelembe véve alkalmazni, ha gyors segítségre lenne szükséged.

Repülős migrén

A migrén sosem jön jókor, ráadásul meglehetősen kiszámíthatatlan, de akik érzékenyek rá, gyakran panaszkodnak róla, hogy hosszabb autóutak vagy akár rövidebb repülés után is néhány órával erős fejgörcstől szenvednek. Márpedig, ha elutaztál valahová, akkor azt valószínűleg azért tetted, mert dolgod van ott, esetleg a jól megérdemelt és korlátozott ideig tartó vakációdat szeretnéd élvezni.

Élethelyzetek, amikor szükséged lehet a fájdalom gyors csillapítására Mivel kevés rosszabb dolog van annál, mint hasogató fejfájással gyógyszertárat keresni egy idegen városban, majd az ismeretlen fájdalomcsillapító idegen nyelvű betegtájékoztatóját bújni, jobb, ha már itthon felkészülsz, és viszel magaddal olyan gyógyszert, ami villámgyorsan elmulasztja a fejfájásodat.

Sportsérülések

Akár edzés közben sérülsz meg, akár egy régi sérülésed kezd ismét kínozni, természetesen a sportsérüléseket sem szabad félvállról venni, megfelelő szakemberhez kell fordulnod velük, akár gyógytornát alkalmazni és a teljes gyógyulásig nem túlerőltetni az érintett területeket. A regenerálódás idején a megfelelő fájdalomcsillapítás segíthet, hogy a mozgásod ne szűküljön be, így az izmaid kevésbé lesznek merevek és könnyebben viseled a kényszerpihenődet is.

Képek: vadimvdrobot/depositphotos.com, dragonimages/depositphotos.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!