Annyira egészségesek a zöld levelesek, valóságos super food-ok, hogy minden nap a tányérunkra kellene kerülniük. Annak ellenére, hogy növényi étrendet folytatok, ennél sajnos jóval ritkábban eszek salátát – a tévhitekkel ellentétben korántsem zöld leveleseken élnek a vegánok. Újévi célkitűzésem, hogy sokkal gyakrabban fogyasztok majd belőlük, hiszen egészségünk zálogai is lehetnek ezek a változatos formában és ízvilágban fellelhető finomságok.
3/4 Tökéletes immunerősítők
A zöld levesek nagyon jó antioxidánsok, megkötik a szabad gyököket, ezáltal ismeretes betegségmegelőző hatásuk. A legismertebb antioxidáns, ami a zöld levelesekben megtalálható a lutein, ami az emberi szemben is fontos szerepet tölt be. Egyelőre csak feltételezések vannak róla, de a vizsgálatok alapján a lutein a káros fénysugarak ellen védi a szervezetet és csökkenti az időskori látásromlás esélyeit.
Az immunerősítés mindig a táplálkozás szintjén kezdődik, és bár szeretünk különféle praktikákat bevetni a betegségek ellen, a legkönnyebben akkor válhat a szervezetünk ellenállóvá, ha színesen, változatosan táplálkozunk. A zöld levesek erre a célra egyenesen tökéletesek!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!