Gyermekkorodban talán neked is mondták a szüleid, hogy bizonyos ételekből nem szabad enned azelőtt, hogy meg lennének mosva vagy sütve, főzve. Talán még felnőve sem gondolunk bele igazán, hogy mennyi ilyenkor kapott tanács szolgálja ténylegesen a javunkat, vagy egyszerűen bizonyos dolgokat csak elengedünk a fülünk mellett. Ami a különféle élelmiszereket illeti, bizony sokról nem hiába mondták, hogy vigyázz velük, ugyanis ételmérgezésed is lehet tőlük.
3/5 Vöröshagyma
A vöröshagymát rengeteg étel készítéséhez használhatjuk, ilyenkor pedig általában meg is főzzük. Ez segít abban, hogy a rajta lévő esetleges baktériumok elpusztuljanak, nyersen fogyasztva azonban jobb, ha elővigyázatosabb vagy. Ha ugyanis szennyezett vízzel öntözték korábban, vagy a betakarítása során kerültek rá káros baktériumok, akkor hamar rosszul lehetsz tőle. Ennek elkerülése érdekében mindig próbálj meg teljesen megbízható forrásból vöröshagymát venni, vagy közvetlenül az elfogyasztása előtt mosd meg alaposan.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!