3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

Az ember indulatában sok olyasmit mond, amit megbán, és bár az is jó, ha képes vagy ezekért bocsánatot kérni, még jobb lenne, ha bizonyos szavak sohasem hagynák el a szánkat, főleg, ha valaki egyben szeretné tartani a családját. Az alábbi kijelentések, még ha csak hirtelen hévből hangzanak is el, megmérgezhetik a házasságotokat.

„Nem szeretlek!”

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, és az ember egy heves veszekedés kellős közepén tényleg érezheti úgy, hogy a háta közepére kívánja a másikat, ez az indulat azonban az esetek többségében gyorsan tovaszáll.

Azt vágni tehát a másik fejéhez, hogy nem szereted, nagyon komoly hiba, hiszen a házasság olyan szövetség, melynek lényege, hogy ha vannak is nehézségek vagy nézeteltérések, az egymás iránt érzett szeretetek jegyében megoldjátok azokat.

Ezzel a mondattal a kapcsolatotok alapját, a közösen felépített szövetségeket legalsó tégláját rúghatod ki, és hiába vonod vissza később, amit mondtál, a bizalom úgy meggyengülhet, hogy az nyomot hagy a kapcsolatotokon.

„Csak azért mondtam/csináltam, hogy örülj, de egyáltalán nem gondoltam komolyan”

A múltbeli közös boldogságot, együtt elért sikereket megkérdőjelezni nemcsak gonosz, kicsinyes dolog is, hiszen ha még van is valóságalapja annak, hogy valamihez csak a párod kedvéért vágtál jó képet, valószínűleg akkor és ott érdemesnek találtad erre a kapcsolatotokat.

Lehet, hogy a dolgok megváltoztak, de ha valamin veszekedtek is, akkor az adott problémáról beszéljetek, és arra keressétek a megoldást, ne a múlt sérelmein rágódj, és főleg ne hazudj róluk csak azért, hogy belevájhass a másik érzékeny pontjába, mert ezek azok a kijelentések, amiket te is gyorsan meg fogsz bánni, viszont hosszú távon megrendíthetik köztetek a bizalmat.

„A barátnőim / az anyám / a szomszéd is azt mondja rólad”

Teljesen értelmetlen dolog egy vitátokba, ami csakis rátok tartozik, belekeverni másokat is, már csak azért is, mert ha köztetek végül el is rendeződnek a dolgok, a kikotyogott információ örök feszültséget szülhet a párod és a barátnőid/anyád/szomszédod között, az érzékeny egyensúly megsérülése pedig további konfliktusokhoz vezethet, és az is lehet, hogy egy olyan érzelmi spirál közepén találod magadat, amiből nagyon nehéz kievickélni.

Ezek a mondatok ráadásul egyáltalán nem produktívak, nem segítik elő a vitás helyzet megoldását, csak megbántják a másikat, kiszolgáltatottá, keserűvé teszik, és valószínűleg pontosan ez is a céljuk.

Éppen ezért egy vita közepén ezt a mondatot csak akkor vesd be, ha tisztában vagy azzal, hogy végérvényesen megrendítheti a bizalmat köztetek, és a párod bármit is mond vagy tesz ezentúl, mindig benne fog munkálni az, hogy talán kibeszéled a dolgaitokat másokkal is.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!