3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki őket

„Nem szeretlek!”

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, és az ember egy heves veszekedés kellős közepén tényleg érezheti úgy, hogy a háta közepére kívánja a másikat, ez az indulat azonban az esetek többségében gyorsan tovaszáll.

Azt vágni tehát a másik fejéhez, hogy nem szereted, nagyon komoly hiba, hiszen a házasság olyan szövetség, melynek lényege, hogy ha vannak is nehézségek vagy nézeteltérések, az egymás iránt érzett szeretetek jegyében megoldjátok azokat.

Ezzel a mondattal a kapcsolatotok alapját, a közösen felépített szövetségeket legalsó tégláját rúghatod ki, és hiába vonod vissza később, amit mondtál, a bizalom úgy meggyengülhet, hogy az nyomot hagy a kapcsolatotokon.

„Csak azért mondtam/csináltam, hogy örülj, de egyáltalán nem gondoltam komolyan”

A múltbeli közös boldogságot, együtt elért sikereket megkérdőjelezni nemcsak gonosz, kicsinyes dolog is, hiszen ha még van is valóságalapja annak, hogy valamihez csak a párod kedvéért vágtál jó képet, valószínűleg akkor és ott érdemesnek találtad erre a kapcsolatotokat.

Lehet, hogy a dolgok megváltoztak, de ha valamin veszekedtek is, akkor az adott problémáról beszéljetek, és arra keressétek a megoldást, ne a múlt sérelmein rágódj, és főleg ne hazudj róluk csak azért, hogy belevájhass a másik érzékeny pontjába, mert ezek azok a kijelentések, amiket te is gyorsan meg fogsz bánni, viszont hosszú távon megrendíthetik köztetek a bizalmat.

„A barátnőim / az anyám / a szomszéd is azt mondja rólad”

Teljesen értelmetlen dolog egy vitátokba, ami csakis rátok tartozik, belekeverni másokat is, már csak azért is, mert ha köztetek végül el is rendeződnek a dolgok, a kikotyogott információ örök feszültséget szülhet a párod és a barátnőid/anyád/szomszédod között, az érzékeny egyensúly megsérülése pedig további konfliktusokhoz vezethet, és az is lehet, hogy egy olyan érzelmi spirál közepén találod magadat, amiből nagyon nehéz kievickélni.

Ezek a mondatok ráadásul egyáltalán nem produktívak, nem segítik elő a vitás helyzet megoldását, csak megbántják a másikat, kiszolgáltatottá, keserűvé teszik, és valószínűleg pontosan ez is a céljuk.

Éppen ezért egy vita közepén ezt a mondatot csak akkor vesd be, ha tisztában vagy azzal, hogy végérvényesen megrendítheti a bizalmat köztetek, és a párod bármit is mond vagy tesz ezentúl, mindig benne fog munkálni az, hogy talán kibeszéled a dolgaitokat másokkal is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást