Pénz és hivatás

Eladnád a megunt ruháid? Így szervezz téli garázsvásárt

Eladnád a megunt ruháid? Így szervezz téli garázsvásárt

A ruhavásár és a design piac sosem áll le, csak a hideg hónapokban némi plusz felkészülés is szükséges, hogy minden gördülékenyen menjen. Vannak apró praktikák, trükkök, amikre ha odafigyelsz, akkor a tiéd lehet a város legjobb garázsvására! Nézzük, mik ezek!

Meghívó

Mindenekelőtt szükség lesz egy hívogató Facebook eseményre.

Ehhez írj egy rövid meghívó szöveget, hogy mire számíthatnak, hol és pontosan mikor lesz a vásár.

Ahhoz, hogy rákattintsanak, szükséged lesz figyelemfelkeltő képekre is.

Fogd az egyik barátnőd, és az eladásra szánt ruháidat kapjátok magatokra, majd készítsetek jópofa, téli hangulatú képeket!

Ne fázzatok!

Gondoskodnod kell a fűtésről is!

Gondolj csak arra, hogy milyen jó érzés a hidegből szinte behuppanni a melegbe. Biztosan több időt töltenek majd el nálad, ha nem kell közben fagyoskodniuk.

Ha kintre is terveztél pakolni, akkor bérelhetsz hőgombát, bentre viszont elég egy elektromos fűtőtest is, amivel pár óra alatt kellemes hőmérsékletet tudsz elérni egy kisebb garázsban.

Téli hangulat

Készíts valamilyen téli finomságot is! Meleg tea, esetleg forralt bor nagyon hangulatossá teheti a vásárlók fogadását, de készíthetsz akár mézeskalácsot is.

A hangulatot téli illatokkal is tudod fokozni – használj fahéjas, vagy sütemény illatú illóolajat, de vigyázz, hogy ne ess túlzásba, mert a túl intenzív illat már émelyítő lehet.

Az illatok és ízek után jöhetnek a dekorációs kellékek! Tehetsz például egy sörpadot a bejárathoz, amire kockás pokrócot terítesz, és ha van piknikládád, akkor tedd le mellé, csak most finomságok helyett töltsd meg azt is téli kiegészítőkkel, mint sapkák, sálak és kesztyűk.

Próbafülke

A gardróbvásárok hátránya, hogy sokszor a mellékhelyiségben kell felpróbálni a ruhákat, ami nem mindenkinek komfortos.

Ha nem szeretnéd, hogy az otthonod átjáróház legyen, akkor rendezz be egy próbafülkét tükörrel, ahol a vásárlók kényelmesen fel tudják próbálni a választott ruhadarabokat.

Amiről ne feledkezz meg

Vannak apróságok, amikről könnyű megfeledkezni, pedig nagyon praktikusak és segítik a vásárlást is:

  • Válogass össze előre néhány szettet, ahogy a boltok kirakatában is látni. Ezeket tedd feltűnőbb helyre, pl. a ruhaállvány első fogasára, vagy akár a falra fellógatva.
  • Amennyire megoldható, minden darabot külön vállfára tegyél, hogy átláthatóbb legyen. Készíthetsz párszázas kosarakat is azoknak, akik kifejezetten az ilyen jellegű árukért látogatnak el a hozzád.
  • A ruhák legyenek egyesével beárazva.
  • Ha van rá kapacitásod, akkor készíts egyedi matricát, amit fel tudsz ragasztani a ruhákra az ár mellé. Ezen az oldalon már három nagyon egyszerű lépéssel el is tudod készíteni.
  • Ne feledkezz meg a szatyorról sem, amiben haza tudják vinni, amit vásároltak. Ha ebben is trendi szeretnél lenni, akár vegyél egységes papír szatyrokat, és ragaszd rá erre is a matricád.

Legyél te a reklám!

Ahogy a meghívónál is elengedhetetlen a figyelemfelkeltő képanyag, a helyszínen te magad legyél az, aki ilyen benyomással lesz a vásárlókra.

Legyél trendi, akitől szívesen megvásárolják a használt ruháit, és mindenképpen kedves és segítőkész, hogy jó élménnyel távozzanak.

Ha felkészült vagy, akkor már aznap tudod a következő garázsvásár időpontját, és aki eljött, első kézből tájékozódhat az eseményről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást