Divat / Stílus

Ékszerekbe zárt északi fény – Különleges kiegészítőket készít ez a házaspár

Ékszerekbe zárt északi fény – Különleges kiegészítőket készít ez a házaspár

Mindig is tetszettek a saját készítésű ékszerek, és mivel nekem nem osztottak túl sokat a kézügyességből, csak ámulok, néhányan milyen csodákat képesek alkotni a fantáziájuk és a két kezük segítségével. Egy norvég-angol házaspárt a gyönyörű északi fény ihletett meg, amelyet gyűrűkbe, fülbevalókba és medálokba varázsolnak különleges technikájukkal. Ezek az ékszerek pedig nem csupán egyediek, de teljesen megbabonázzák viselőit is.

Északi fény

Az északi fény csodálatos, a fantasy filmekbe illő, szivárvány minden színében pompázó égi jelenség, amely turisták ezreit vonzza nap mint nap az északi országokba – a legjobban Norvégiából, Finnországból, Svédországból és Izlandról látható.

Nem csoda, hogy a művészeket is megihleti ez a fantasztikus látvány.

Tor Johansson Norvégiában született és nőtt fel, mielőtt Angliába költözött volna, így eddigi élete során gyakran gyönyörködhetett az északi fényben.

Eredeti foglalkozása ács, így a kézi munka nem állt távol tőle, és felesége, Tania is művészi beállítottságú, hiszen szemészi főállása mellett író is.

Lelkes csapatmunka

A saját készítésű ékszerek ötlete első gyermekük születése után fogalmazódott meg bennük – a családként együtt töltött idő felszínre hozta művészetek iránti szenvedélyüket és kreativitásukat.

A természetért mindketten rajonganak, ezért egyértelmű volt számukra, hogy ehhez kapcsolódnak majd alkotásaik.

Tor ötlete az északi fényről feleségét is meggyőzte, így megkezdődött a hosszas tervezési és kivitelezési időszak – lelkes munkájuknak pedig igazán különleges gyümölcsei lettek.

Kivitelezés

Az ékszereiket nyers fa és színezett műgyanta felhasználásával készítik, és olyan precíz módon dolgozzák össze őket, hogy a végeredmény tényleg olyan, mintha a hegycsúcsok felett színesen vibráló égboltot viselnéd az ujjadon, füleden, nyakadon.

Meg akartam ragadni legalább egy apró szeletét annak a lélegzetelállító és misztikus látványnak, amit az északi fény nyújt” – meséli Johansson.

Remélem, azok az emberek, akik az ékszereinket viselik, úgy fogják érezni, hogy ez a természeti csoda mindig velük van.”

Lenyűgöző színek

A legtöbb darab a jellegzetes kék és zöld fényt adja vissza, de vannak olyanok is, amelyek opálosak, és változtatják a színüket aszerint, hogy hogyan esik a kőre a fény.

A minket körülvevő szépségből inspirálódunk” – mondja a pár.

A gyönyörű kék égből, a könnyed bárányfelhőkből, a virágos rétből és a naplementéből.

A kezdetek óta bővült is a palettájuk, most már más természeti képeket is megörökítenek ékszereikben, de még mindig az északi fény a legnépszerűbb.

Elvarázsol

Munkáik tökéletesen kidolgozottak, az ékszereket hibátlanra csiszolják, és a színes kőre nézve egy pillanatra tényleg kiszakadhatsz a hétköznapokból és elrepülhetsz az északi fényhez.

Amellett, hogy gyönyörűek az ékszerek, még meg is melengetik a szíved minden egyes alkalommal, amikor belemerülsz a látványba.

Feltűnő

Egyébként igazi statement kiegészítőkről van szó, egy teljesen letisztult szettet is egy csapásra feldobnak, habár mivel ilyen látványosak, én inkább csak „vagy-vagy” alapon viselném őket, tehát például vagy gyűrű, vagy fülbevaló.

Sajnos élőben még nem volt szerencsém megcsodálni az északi fényt, de egy ilyen ékszeren szívesen elnézegetném napközben, amikor néhány pillanat kikapcsolódásra van szükségem a munkából.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást