A tökéletes időpont arra, hogy mikor kell bekapcsolnia az agynak a szív mellett egy párkapcsolatban

A tökéletes időpont arra, hogy mikor kell bekapcsolnia az agynak a szív mellett egy párkapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A tökéletes időpont arra, hogy mikor kell bekapcsolnia az agynak a szív mellett egy párkapcsolatban

A szerelemben nincsenek szabályok. Amikor elrabol minket az érzés, egyszerűen csak átadjuk magunkat neki és a szívünk vezet minket. Nem is hiszem, hogy tanácsos lenne behívni az agyunkat is történetünk ezen pontján, viszont a jól működő párkapcsolat érdekében, idővel elengedhetetlen lesz.

A szíved vezet

A szerelem nem az ész játéka és nem is tanácsos, ha az agyunk irányít egy párkapcsolatban. Szívből kell érezned, hogy azzal vagy, akivel lenned kell és ezt semmiképpen sem irányíthatja a tudatod. Akkor már nem puszta érzésekből választasz, hanem észből. Éppen ezért kell odafigyelned arra, hogy kinél, mit súg éppen a szíved. Nyugodtan háttérbe szoríthatod a realitást, mert az elején még semmi szükséged nem lesz rá.

Hidd el, ha az eszedre hallgatsz a párválasztás során, az csak ideig-óráig hozza el számodra a boldogságot.

Hosszú távon, viszont úgy fogod érezni, hogy rossz ember mellett kötöttél ki. Az elején csakis a szívedre hallgass és akkor pont azok mellett az emberek mellett fogsz kikötni, akikkel valóban boldoggá tehetitek egymást. Azt azonban el kell fogadnod, hogy vannak kapcsolatok, melyek nem tartanak örökké és ezért nem a szíved a hibás. Egyszerűen már nincs feladatotok egymás mellett és elég bátrak voltatok váltani.

gpointstudio/istockphoto.com

A tudat bekapcsolása

Rendszerint minden kapcsolat elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor a szerelem már nem elég és bizony az emberi játszmák beindítása miatt az agyat is be kell kapcsolni. Ez több tudatosságot jelent és némileg kevesebb érzelmet. Merthogy a szerelem is elérkezik egy olyan szintre, amikor átalakul és ez lehetőséget ad valami sokkal mélyebb és nagyobb dolog megtapasztalására.

Az elején, mikor minden egyes külön töltött perc fájdalommal tölt el, nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy napon zavarni fog minket, ha imádott párunk elvárja, hogy kiszolgáljuk.

Mert néhány hónapja még annyira szívesen csináltuk, sőt győzködtük, hogy ő csak helyezze kényelembe magát, majd mi mindenről gondoskodunk. Aztán pár hónap múlva ott találjuk magunkat hulla fáradtan a konyha közepén, fakanállal a kezünkben, miközben álmaink párja meccset néz. Ezt azonban el lehet kerülni és még csak nem is teszi tönkre a kapcsolatot.

Johnce/istockphoto.com

A határok felállítása a párkapcsolatban

Már az elején tudatni kell a másikkal a határainkat. Nehéz ez, mikor minden rózsaszín giccsben úszik, de csak így fogja a másik fél azt érezni, hogy nem egy teljesen másik személybe szeretett bele. Felállítani a határokat erőszakmentesen is lehet, vagyis teljesen higgadtan, a legnagyobb szerelem közepette elmondani, hogy melyek az egyéni igényeink. Természetesen nekünk ugyanígy meg kell hallgatni a másikat és gondoskodni arról, hogy a mi igényeink által ő se sérüljön.

Ettől még lehet valaki halálosan szerelmes, csak ekkor két felnőtt lépett be egy párkapcsolatba, akik tudják mit akarnak egymástól és akik nem veszítik el önmagukat a lángolás során.

Merthogy legtöbbször azért adjuk fel önmagunkat, mert azt hisszük, hogy még több szeretetet kaphatunk a másiktól, csakhogy pontosan a legfontosabb személyről feledkezünk meg időközben. Az agyat azon a ponton kell élesítened, amikor már teljesen megbizonyosodtál róla, hogy mindkettőtöket komoly szándék vezérel és legjobb, ha már az elején bebizonyosodik, hogy valóban összeilletek-e. Akkor is, ha mindkettőtök teljesen önmagát adhatja a kapcsolatotokban, mindenféle álarc és megfelelési kényszer nélkül.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!