5 egyszerű és különleges csomagolási ötlet karácsonyra

5 egyszerű és különleges csomagolási ötlet karácsonyra

Címlap / Otthon / 5 egyszerű és különleges csomagolási ötlet karácsonyra

Ahogyan az öltözködésben, frizura- vagy körömdivatban, úgy a Karácsonyi ajándékcsomagolások terén is évről-évre változnak a trendek. Akik biztosra szeretnének menni, esetleg nincs idejük, vagy úgy érzik, nem rendelkeznek kellő türelemmel és kézügyeséggel ahhoz, hogy saját maguk csomagolják be az ajándékokat, azok általában a plázákban és bevásárlópontokban található profikra bízzák ezt a folyamatot. Azoknak azonban, akik mégis maguk szeretnék a meglepetéseket csodálatos díszítésbe öltöztetni, elhoztuk az idei év legmeghatározóbb trendjeit!

A teljesen minimalista

Talán ez a legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb megoldás, hiszen egyáltalán nem kell sokat szöszmötölni a megvalósításával, mégis csodás végeredmények születhetnek belőle!

Ha valóban nem szeretnénk túl sokat pepecselni a csomagolással, nincs más teendőnk, mint fogni egy teljesen egyszínű csomagolópapírt, egy fekete vagy fehér szatén szalagot, egy letisztult kártyát, és egy fekete filcet.

A csomagolópapírt átkötjük a szalaggal, amire ráfűzzük a kártyát, és végül a filc segítségével apró kis mintákat rajzolunk a csomagra.

Egyszerű és nagyszerű!

A monokróm

A fekete, fehér és krepp színek már hosszú évek óta képzik a csomagolási trendek alapját.

Egyfelől, mert nagyon könnyen kombinálhatók, másfelől, mert önmagukban is tökéletesen megállják a helyüket!

Személyes kedvencem, és idén nagy divatnak örvend a fekete-fehér csíkos megoldás, amit egy gyönyörű szatén vagy selyem szalaggal átkövetve már el is készül a tökéletes végeredmény!

Még egyedibbé tehetjük a csomagot, ha a méretéhez képest nagy matricával díszítjük, amit kalligrafikus írással címzünk meg.

Esetleg egy kisebb terméssel is megbolondíthatjuk a végeredményt, de önmagában is csodálatos lesz!

A textillel kombinált

Már tavaly elkezdtek visszatérni a divatba a textil alapú csomagolóanyagok, idén azonban kifejezetten trendinek számítanak!

Akár kombinálva alkalmazzuk őket hagyományos csomagolópapírokkal, akár teljesen textilbe burkoljuk az adott ajándékokat, a végeredmény egészen biztosan káprázatos lesz!

Én különösen lelkesedek a textilcsomagolásokért, hiszen nem csak egyedülállóak és gyönyörűek, de legtöbbször még praktikusak is! Nem ritka, hogy az adott anyag alkalmazható sálként, terítőként, konyharuhaként, vagy más dekor funkcióban!

Gyönyörűt a hasznossal, imádom! Az egészen visszafogott megoldásoktól, a totálisan giccses változatokig válogathatunk ebben a trendben!

 

A sejtelmes

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én imádok játszadozni a szeretteim kíváncsiságával!

Nem ritka, hogy szándékosan olyan formájúra csomagolok valamit, amiből totálisan mást hisznek az ajándék tárgyának, mint ami.

A másik kedvencem, mikor sejtelmesen megmutatom, mit rejt a csomagolás!

Ez utóbbinál azt szeretem a leginkább, mikor kiül az arcára, hogy mi van a csomagban, és alig várja, hogy megkaparinthassa, de közben próbál vigyázni a gondosan megkreált csomagolásra is!

Ez a feszült izgalom egyszerre bájos és humoros is!

A díszes

Az utóbbi években a díszesebb csomagolások háttérbe szorultak, hiszen mindenhol a minimalista irányzatok hódítottak.

Idén azonban visszatérni látszanak, igaz, a kissé letisztultabb vonalon, nem a túl giccses, néha már szemet rikító verzióban, amit néha azért sajnálok, hiszen a gyermekkori emlékeimből folyton ezek törnek felszínre.

Bár nem mondom, hogy nem kaptam sírógörcsöt, mire a 3. réteg papírt, a 20 szalagot és a különböző dekor elemeket levariáltam az ajándékomról. 

Szerencsére idén az arany középút kapott rivaldafényt! A díszes, de mégis ízléses, és könnyen kicsomagolható változat, amin belül teljesen szabadon szárnyalhat a fantáziánk.

Jöhetnek a kisebb dekor elemek, a színes, mintás papírok, a színes szalagok, a termések, és még sok minden más. Csak győzzük ragasztóval!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást