Mennyei halkrém egy doboz olajos szardíniából, darabka póréhagymából, néhány további hozzávalóval. Egy aprítógép segítségével pillanatok alatt elkészítheted ezt a finomságot. Persze némi kézügyesség sem árt hozzá.
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz olajos szardínia konzerv (160 g)
- 1 nagy citrom leve
- 1 mokkáskanál chili
- só
- bors
- póréhagyma (14-15 cm)
A díszítéshez:
- ½ citrom vékonyan felkarikázva
- 1 kapribogyó
- pici darab paprika
- néhány szál friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kezeletlen héjú citromokat alaposan megmossuk. Egy citrom levét kifacsarjuk.
A szardíniát kiemeljük az olajból, enyhén lecsepegtetjük. A halat az aprítógépbe tesszük.
A póréhagymát alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk. A póréhagyma karikákat is az aprítóba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. Hozzáadjuk a citromlevet. Az aprítógépet bekapcsoljuk, és elkészítjük a csodás halkrémet.
Tálaláskor egy evőkanállal „hal alakot” formázva halmozzuk egy tányérkára a krémet.
A másik citrom felét nagyon vékony szeletekre vágva sorakoztatjuk a halkrémre úgy, mintha ez lenne a halacska pikkelye. A hal szeme egy kapribogyó lesz, a szája pedig egy paprika darabka.
A petrezselyemzöldből farok úszót és uszonyokat formázunk.
Pirítóssal kínáljuk a citromos-póréhagymás halkrémet.