Életmód / Lélek

7 egyértelmű jel, hogy introvertált személyiség vagy

7 egyértelmű jel, hogy introvertált személyiség vagy

Ha választhatsz, egyedül vagy

Ha tudsz egy kis szünetet tartani, nem egy barátnődet hívod fel, vagy a kollégákkal szaladsz ki meginni egy kávét, inkább zenét hallgatsz, olvasol, vagy videojátékot játszol. A lényeg, hogy valami olyasmit teszel, amihez nincs szükség társaságra, és ha egész nap nem jut időd ilyen jellegű tevékenységre, akkor kellemetlenül érzed magad. Ellenben, a magadban töltött pillanatok feltöltenek, élvezed őket.

Magad oldod meg a problémáidat

Nem szükségszerű, hogy rosszul legyél a meetingektől, vagy hogy ne legyél csapatjátékos, de ha egy összetettebb problémát, kreatív feladatot kell megoldanod, akkor neked nem a közös ötletelés segít. Ilyenkor inkább félrevonulsz egy kicsit, és magadban gondolod át a feladatot, mert így találod meg a leghatékonyabb megoldást.

Utolsónak teszed fel a kezed

Emlékszel még, amikor az általános iskolában a tanár megkért valakit egy szívességre? Az extrovertált típusok kapva kapnak az ilyen alkalmakon, szeretnek szerepelni, szívesen érzik azt, hogy bevonták őket a cselekménybe, részesei a történéseknek. Ha introvertált vagy, te voltál az, aki utolsónak emelte fel a kezét. Ez nem jelenti azt, hogy te ne élvezted volna ezeket az alkalmakat, lehet, hogy jól szórakoztál, azonban inkább külső szemlélő szerettél volna maradni.

Kikérik a véleményedet

Legyen szó munkahelyi feladatról vagy egy családi kupaktanácsról, introvertáltként hagyod, hogy az extrovertáltak vegyék át a szót, ők vezessék a beszélgetést, mivel te nem szeretnél mások szavába vágni, vagy feltétlenül felszólalni. Mivel te vagy az, aki végig csendben volt, tőled fogják megkérdezni, hogy mit gondolsz – hiszen a többiek véleményét kérés nélkül is mindenki megismerte.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást