Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem”

Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem”

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem”

Mind tudjuk, hogy egy bizonyos életkor felett sokkal nehezebb barátkozni, mint tiniként vagy fiatal felnőttként. Az emberek a családjukra koncentrálnak, a munka és az egyéb tennivalók mellett pedig a régi egy-két barátra is alig marad idő, nemhogy még újak szerzésére. Ezért 40 éves korod felett már lényegesen kevesebb barátod van, ami nem feltétlenül probléma. A gond az, amikor ezek az emberek is elfordulnak tőled, rajtad kívülálló okok miatt. Ugyanis sajnos nem ritka, hogy amikor valaki egyedülállóvá válik, a régi jó barátok már egyre ritkábban érnek rá találkozni, nem keresik a társaságát, majd végül eltűnnek, mintha ott sem lettek volna. Ennek pedig több oka is van, amit három magyar nő történetével mutatunk be!

Andrea

Andi 42 éves korában vált el férjétől, amikor a férfi bevallotta, hogy beleszeretett valaki másba. Ezt feldolgozni, végigmenni a váláson, már önmagában épp elég megerőltető volt, de a pontot az i-re az tette fel, amikor a barátok is eltűntek mellőle.

„Korábban nagyon sok közös barátunk volt Lacival, és mindig nagy társaságok gyűltek össze nálunk, havi rendszerességgel.

Féltem, hogy mi lesz, amikor már nem leszünk együtt, de mivel én és a lányok már a szakközép óta ismertük egymást, azt hittem, nem változik majd semmi. Egészen addig, míg meg nem láttam a Facebookon, hogy kerti sütögetést tartanak, immár a megszokott nyolcas létszám helyett hat fővel.”

Andrea persze nagyon kirekesztve érezte magát, és próbált összehozni közös programot a barátnőivel (ezúttal a férjek nélkül), de mindig zárt ajtókba ütközött.

„Nem értek rá, dolgozniuk kellett, a gyerekekkel utaztak el a hétvégén, én pedig próbáltam megértő maradni. Egészen addig, míg meg nem láttam, hogy egy alkalomra már a férjem és az új barátnője is elmentek. Akkor jöttem rá, hogy talán sosem voltunk igazán barátok.”

Egy kutatás szerint a nők kapcsolataira különösen nagy hatással lehet egy válás: a barátok közel felét is elveszíthetik ezt követően, pláne, ha ezek a kapcsolatok a házasság alatt alakultak ki. 

Szakértők szerint ilyenkor az elvált pár barátainak sem egyszerű a helyzet, hiszen választaniuk kell, kivel tartják fent továbbra is a kapcsolatot – még akkor is, ha ez nincs hangosan kimondva. Ilyenkor pedig sokszor akaratlanul is megborul a mérleg az egyik irányba, és az esetek jelentős részében az egyik féllel teljesen megszakad a kapcsolat.

Zita

Zita 15 év házasság után, 38 évesen vesztette el férjét, és meglepve tapasztalta, hogy nem minden barátjával maradt fent korábbi kapcsolata. Míg sokan igyekeztek segíteni neki ebben az időszakban, addig voltak olyanok, akik fokozatosan tűntek el az életéből. Volt egy alkalom, ami élesen megmaradt az emlékezetében, és ebből jött rá, hogy mi lehet a gond.

„Volt egy régi kolléganőm, akivel még a szakmai gyakorlatunkat töltöttük együtt 18 évesen. Egy időre megszakadt a kapcsolatunk, de amikor már mindkettőnknek volt családunk, összefutottunk egy boltban, és megbeszéltük, hogy átjönnek hozzánk. Ezután évekig találkozgattunk, a gyerekeink barátok lettek, még nyaralni is voltunk együtt. Miután viszont a férjem elhunyt, egyszer jöttek látogatóba, és soha többet.

Amikor az asztalnál ültünk és beszélgettünk, felfigyeltem arra, hogy Betti nagyon csendes, és alig akar hozzám szólni, ezért többnyire a férjével beszélgettem, és szimplán csak örültem a társaságnak. Mígnem egyszer csak félbeszakított minket, és közölte, hogy ideje hazamenni, mert nem ér rá egész nap nálam ülni. Nem kellett hosszasan gondolkodnom, hogy rájöjjek, mi a baj.”

Szakértők szerint elég gyakori, hogy amikor valaki egyedülállóvá válik, a barátnők úgymond „félteni” kezdik a párjukat a szingli, csinos nőtől, akivel már régóta ismerik egymást.

Ezért sajnos sokszor megesik, hogy egy barátságnak a féltékenység vet véget, mindegy, hogy valójában mi is az igazság.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»