„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” – régi bölcsesség, ami ma is megállja a helyét. Sajnos mégsem fogyasztunk elég gyümölcsöt, pedig némi fantáziával egy ilyen egyszerű alapanyag is változatos formában kerülhet az asztalodra.
3/7 Alma mártogatós
Nálunk sokkal jobban fogy az alma, ha megtisztítom és felvágom, így készítem oda az asztalra. Szinte észrevétlenül tűnnek el a gerezdek, de ha egyben teszem bele a gyümölcskosárba, sokszor napokig nem nyúl hozzá senki. Ha tehát saját magában fogyasztanád az almát, érdemes felszelned, kivágnod a magházát és így tálalnod.
Amennyiben ezt még fokoznád, jöhet a mártogatós! Ehhez csupán néhány evőkanál magkrémre (pl. földimogyoró, mandula) és egy kevés kakaóra, édesítőre lesz szükséged, valamint pár csepp vízre. Gőz fölött olvaszd meg őket, majd tedd egy kistányérba. Mehet is a mártogatás!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!