Ennél nagyobb korkülönbséggel már tényleg nem lenne szabad randizni

Ennél nagyobb korkülönbséggel már tényleg nem lenne szabad randizni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ennél nagyobb korkülönbséggel már tényleg nem lenne szabad randizni

Hogy működik a szabály?

A „korod fele, plusz 7 év” szabály népszerű, amolyan szólás-mondás szintű regula az angol nyelvterületen. Eszerint, ha például 24 éves vagy, akkor 24/2=12, és 12+7=19, tehát nyugodtan randizhatsz azzal, aki legalább 19 éves, a 18 évesek azonban túl fiatalok lehetnek hozzád.

A szabály persze működik akkor is, ha a kiszemelted idősebb nálad: ha 24 éves vagy, akkor 24-7=17, és 17×2=34, vagyis egy 34 évessel még nyugodtan randizhatsz.

Tény, hogy a szabály mókás játék lehet, és izgalmas is számolgatni vele, sőt az sem kérdés, hogy bizonyos szemszögből nézve egészen belátható eredményeket hoz – de vajon tényleg ilyen egyszerű volna kiszámítani, hogy jelent-e majd gondot a korkülönbség egy kapcsolatban?

Tényleg működik?

Pszichológusok 2000-ben végeztek egy kísérletet, amiben férfiakat és nőket kérdeztek arról, hogy mik a legfontosabb preferenciáik egy kapcsolatban, azaz házasságot, szerelmet, esetleg csak alkalmi szexet keresnek-e, majd arról is kikérdezték őket, mi a legalacsonyabb és a legmagasabb életkor, amit a partnerüknek el tudnak képzelni.

Az eredmények azt mutatták, hogy a népszerű szabály nagyjából megegyezik azzal az intervallummal, ahol az emberek nagyjából hasonló dolgokat keresnek egy párkapcsolatban, ugyanakkor a férfiak például alacsonyabb maximálisan elfogadható életkort jelöltek meg, amikor az ideális női partnert elképzelték maguknak.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást