„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” – régi bölcsesség, ami ma is megállja a helyét. Sajnos mégsem fogyasztunk elég gyümölcsöt, pedig némi fantáziával egy ilyen egyszerű alapanyag is változatos formában kerülhet az asztalodra.
1/7 Aszalt almakarikák
Az egyik legkézenfekvőbb és gyors fogyasztási módszere az almának, ha aszalva, szirom formájában fogyasztod. Ezt a finomságot készen is megveheted a boltokban sőt, vásárolhatsz cukormentes változatot, úgyhogy nem kell aggódnod a túl sok kalória miatt.
Persze, ahogy a legtöbb aszalványnak, úgy a szárított almakarikáknak is nagyobb a kalóriasűrűsége, erre nem árt figyelned, de attól még nyugodtan nassolhatsz belőle. Az almaszirmot fogyaszthatod magában, de beledobhatod a müzlidbe, ráteheted a reggeli kásádra, vagy dekorálhatod vele a frissen sült, gyümölcsös muffinokat.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/7 Reszelt alma
Amennyiben frissen fogyasztanád az almát, úgy is van lehetőséged arra, hogy egy kicsit változatosabbá, ízletesebbé sőt, egészségesebbé tedd ezt a csodálatos gyümölcsöt. Csupán annyi a dolgod, hogy lereszeled nagylyukú reszelőn, majd fűszerezed, ízesíted..
Tökéletesen passzol az almához a fahéj, ami egyúttal remek immunerősítő is egyben, vétek lenne kihagyni. Ugyanez igaz a citromra, ami elsősorban C-vitamintartalmával járul hozzá ahhoz, hogy teljes értékű, egészséges nassolnivalót tegyél az asztalra.