A 6 legjobb diétás reggeli, amitől jóllaksz, de mégis csinos maradsz

A 6 legjobb diétás reggeli, amitől jóllaksz, de mégis csinos maradsz

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A 6 legjobb diétás reggeli, amitől jóllaksz, de mégis csinos maradsz

Reggelire mindenképpen olyan ételt kell választani, amivel jóllaksz, s ami megadja a lendületet egészen a tízóraiig. De mit egyél, ha arra is szeretnél ügyelni, hogy finom és egészséges legyen a nap egyik legfontosabb étkezése?

Zöldséges rántotta

Két tojásból bőven elég rántottát csinálni reggelire, pláne, ha az egészet felturbózod zöldségekkel. A szokásos módon piríts meg egy kevéske hagymát (ez a szagát is tökéletes elveszi), majd dobj rá apróra vágott paradicsomot, paprikát. A felvert és sóval, borssal ízesített tojásokat öntsd rá a zöldségekre és süsd át. A rántotta mellé kínálj felkarikázott uborkát, valamint sajtkrémmel megkent, sonkás abonettet.

Zöldséges rántotta
istockphoto

Gyümölcsös zabpehely

A zabpehely kiváló reggeli finomság, hiszen maximálisan eltelít, miközben nagyszerűen átmozgatja már korán reggel az emésztésedet. 50 gramm zabpehelyhez adj 1 dl folyadékot (vizet vagy tejet, de lehet fele-fele arányban is), majd alacsony lángon forrald fel az egyveleget.

A szemek a folyadék hatására megduzzadnak, de ha szükségét érzed, önthetsz még hozzá egy keveset, hiszen egyénfüggő, ki, mennyire szereti töményen a reggelit. Ízesítés céljából szórd meg fahéjjal és öntsd nyakon egy kis mézzel.

Dúsítás gyanánt keverhetsz hozzá kókuszreszeléket, mandulát, friss, vagy aszalt gyümölcsöket, lekvárt stb.

Zabkása
istockphoto

Natúrjoghurt ízesítve

A joghurt egy idő után unalmassá válhat, ráadásul tudjuk, hogy az ízesített változatok gyakran indokolatlan mennyiségű cukrot és túl kevés gyümölcsöt tartalmaznak. Ezért az a legjobb, ha te magad készíted el a reggelidet, mégpedig úgy, hogy tartalmasabbá teszed a natúr joghurtot.

Kerüljön bele zabpehely, friss gyümölcs, az édesszájúak pedig mézzel és lekvárral is ízesíthetik a reggelijüket.

Natúr joghurt gyümölccsel és zabpehellyel
istockphoto

Müzli

Rohanósoknak jó választás a müzli szelet, ami mellé a legjobb valamilyen tartalmas ital termoszban, hiszen így garantáltan kibírod a tízóraiig. Azoknak, akiknek nem ennyire sietős, érdemes otthon étkezniük, elvégre a tejes müzli tökéletes választás reggelire.

Csupán arra kell ügyelned, hogy ne a népszerű, agyoncukrozott pelyheket válaszd, hanem te magad állítsd össze otthon a müzlidet (érdemes egyszerre nagy adagot készíteni, hogy ne reggel keljen vele pepecselni).

A zabpehelyhez adj mindféle földi jót: magvakat, pirított mandulát, aszalt gyümölcsöket, fogyasztáskor pedig locsold meg egy kevés mézzel, hogy még finomabb legyen.

Műzli
istockphoto

Keksz és gyümölcslé

Óvatosan kell bánni a zabos kekszekkel, mert bár isteni finomak és egészségesek, gyakran igen magas kalóriatartalommal bírnak. Sokkal szerencsésebb, ha ezt a reggelit ugyancsak magad készíted el, így garantált, hogy nem lesz benne semmilyen adalékanyag.

A bögrényi cukormentes zabot keverd el félbögrényi reszelt almával és ugyanennyi összenyomott banánnal, hogy kicsit kemény, mégis pépes állagot kapj (szükség esetén önts hozzá pici tejet).

Ízesítsd vaníliával és mézzel, majd korongokra formálva, magas hőfokon süsd 15-20 percig. Reggelire vegyél 2-3 kekszet és fogyaszd frissen facsart gyümölcslével!

Reformszendvics

Ha maradnál a hagyományos reggelinél, akkor természetesen megteheted, elvégre a szendvicseknek is van olyan alternatívájuk, amik ekkor is megállják a helyüket. A készítésénél arra kell ügyelned, hogy teljes kiőrlésű kenyeret válassz, ha viszont diétázol, akkor inkább abonetett, vagy puffasztott rizst.

Bár a barna kenyerek egészségesek, kalóriában nem maradnak el a fehérlisztből készített társaik mellett. Ami a feltétet illeti, legjobb a vékony rétegben felkelt sajtkrém, baromfisonkával és sok-sok friss zöldséggel.

Egészséges szendvics
istockphoto

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!