7 isteni recept, mely meglepő alapanyagra épül: babra!

Írta: ,

Úgy érzem, hogy hazánkban a bab nem számít túl népszerű alapanyagnak, már a gulyást és főzeléket leszámítva. Pedig egy kifejezetten sokszínű alap élelmiszer, mely tele van természetes fehérjékkel, amik hozzájárulhatnak a fogyáshoz és az izomnöveléshez. Nem véletlen, hogy a vegán életmódot követők egyik csodafegyvere! Készíthető belőle saláta, leves, főétel és akár desszert is! Most 7 receptet mutatok be, amik egytől-egyik babra épülnek!

Hozzávalók:

  • 4 csésze bébispenót,
  • 1 csésze (konzerves) tarkabab,
  • 1 csésze (konzerves) fekete bab,
  • 1 csésze kukorica,
  • 1 csésze paradicsomsaláta (lehet készen is kapni vagy készíthetünk házilag, receptet itt találtok),
  • ½ avokádó.

Elkészítés:

A babokat lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba minden hozzávalót elkeverünk, és ízlés szerint fűszerezünk, majd kétszersülttel vagy grillezett sajttal fogyasztjuk. Isteni!

Hozzávalók:

  • ½ bögre fekete bab,
  • 1 csésze alaplé,
  • só és bors ízlés szerint,
  • 2 teáskanál kömény,
  • 2 nagy paradicsom,
  • ½ fehérhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: Tegyük oda közepes lángon melegedni az alaplét, amibe tegyük bele a babot, a fűszereket, majd kicsivel később az apróra vágott paradicsomot és hagymát, illetve a zúzott fokhagymát. Mikor kellően megfőtt minden, akkor vegyük le a tűzről a levest, és egy kicsit hagyjuk hűlni, majd egy kézi mixer segítségével pürésítsük le, és tegyük vissza a tűzre egy utolsót forrni.

Önmagában is isteni, de tehetünk rá feltétet ízlés szerint!