A 10 legklasszabb copf, amit sorban ki kell próbálnod

A 10 legklasszabb copf, amit sorban ki kell próbálnod

Címlap / Stílus / Haj / A 10 legklasszabb copf, amit sorban ki kell próbálnod

Nagyon ritkán hordom kiengedve a hajamat, mert nem érzem túl kényelmesnek, illetve nem is áll annyira jól, mint egy konty, vagy egy lófarok. Szerencsére ezeknek a frizuráknak mindegyike olyan sok alternatívát rejt, hogy tényleg a végtelenségig lehet variálni őket, ha egy kis újdonságra vágyunk.

Nézzünk most néhány izgalmas copfot, amiket egytől egyig ki kell próbálnod!

Oldalfonás

Ezzel a fonással akkor is érdemes megpróbálkoznod, ha egyébként nem vagy őstehetség a frizurák, különösen a fonatok, elkészítését illetően.

A kalászfonás sokaknak már bonyolult technika, és ha te is ebbe a csoportba tartozol, tegyél egy próbát ezzel a fél-kalászfonással – itt csak a haj alsó részéből kell plusz szálakat hozzávenned a fonathoz.

 

Sodort tincsek

A sodort tincseket sokféleképpen felhasználhatod a frizuráid összeállítása során. Különleges látványt érhetsz el a segítségükkel, és ami igazán jó hír, hogy sokkal könnyebb elkészíteni őket, mint a fonatokat.

Két különálló tincset kezdj el sodorni, majd lazán engedd, hogy összetekeredjenek. Az elején érdemes inkább nagyobb tincsekkel gyakorolnod, hiszen a látvány így is esztétikus lesz, de sokkal könnyebb a dolgod.

 

Fejtetőn vezetett fonat

Ez a frizura fordított fonással készült, de ha most ismerkedsz csak a technikákkal, nem muszáj rögtön ezzel kezdened.

Sőt, akár trükközhetsz is, és leválaszthatsz egy nagyobb tincset, amit hármas fonással készítesz el, majd tűzöl le a lófarkad tövében.

Ha viszont már belejöttél, nyugodtan kipróbálhatod a hagyományos, vagy a fordított kalászfonást, de a halszálkafonást is ezen a területen.

 

Szoros copf

Ez a copf nagyon egyszerű, mégis különleges hatást kelt: válaszd vízszintesen három részre a frizurádat, majd először a felső részt gumizd össze.

Haladj lefele és a második, majd a harmadik részt is gumizd össze az eredeti lófarokkal. Ha nem akarod, hogy kilátszódjanak a hajgumik, akkor egy-egy tincset mindig tekerj körbe rajtuk.

 

Fordított lófarok

Ennél a copfnál több technika is keveredik, rajtad múlik, melyiket veted be a saját frizurád elkészítése során. A felső rész a korábban is említett fordított technikával indul, akár ebből is összeállhat a teljes copfod.

Az előbbi frizurához hasonlóan, ennél is több hajgumi töri meg a copf hosszát, amit még egy kis halszálkafonással is megbolondítottak.

 

Laza esésű

Ha szereted a nőies, de mégis praktikus megjelenést, ez a copf igazán neked való! Ugyancsak átfordítós technikával készült, csak annyi a trükkje, hogy kisebb méretű tincseket fogtak össze és fordítottak egymásba az elkészítése során.

Ha különlegesebb alkalomra készülsz, akkor nem csak egy kisebb részen, hanem a teljes copfodon végigvezetheted ezt a technikát.

 

Rejtett hajgumi

Több korábbi copfnál is elrejtették a hajgumit, ami ugyan nem kötelező, de sokat tud dobni egy-egy lófarok megjelenésén.

Különösen akkor érdemes élned ezzel a lehetőséggel, ha meglehetősen magasra tetted a copfod tövét, illetve egy méretesebb hajgumival jobban megemelted azt.

Ekkor ugyanis nem a hajgumi, hanem a gondosan megigazított tincs fogja felkelteni a figyelmet.

 

Tupírozott hatás

Ez a lófarok duplán jó választás, mert egyszerre mutatja dúsabbnak és hosszabbnak a hajadat, ha mellette voksolsz.

Az elkészítése igazán pofonegyszerű: vízszintesen válaszd két részre a hajadat, majd az alsó részt fogd össze egy szoros lófarokba.

Ezután a felső részt kicsit tupírozd meg, tűzd le egy csattal és igazítsd rá úgy az alsó részre, hogy ne látszódjon ki a hajgumi.

 

Alsó lófarok elrejtése

A copfnak, különösen a lófaroknak sokszor van egy kicsit sportos megjelenése, de ennek ellentettjére tökéletes példa ez a frizura.

Ha lazán fogod össze a szálakat és oldalról fogsz hozzá néhány tincset, akkor máris alkalmivá teheted a megjelenésedet.

 

Alsó fonás

A sor végére került egy olyan copf, ami ugyan már kicsit bonyolultabb, de ha egy kalászfonást el tudsz készíteni, akkor ez sem okozhat problémát.

Ez a frizura fordított kalászfonással készült, de természetesen a hagyományos is tökéletesen megfelel a célra.

Egyszerűen annyi a dolgod, hogy ezúttal nem a fejed tetejéről, hanem a tarkódról indítod a fonást, míg eléred azt a magasságot, ahol szeretnéd összefogni a lófarkadat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást