8 édes Valentin-napi ajándék és dekoráció

8 édes Valentin-napi ajándék és dekoráció

Címlap / Otthon / Dekor / 8 édes Valentin-napi ajándék és dekoráció

A szerelmi légkör fokozására a boron kívül még számtalan lehetőséged van! Egy egyszerű kézzel készített ajándékkal vagy dekorációval igazi Valentin napi hangulatot teremthetsz otthonodban. Következő összeállításunk reméljük ihletet fog adni:

Mézédes teríték

Hacsak nem egy kanapébólevős-filmnézős estét terveztek, a szerelmesek napján egy szép asztalterítékkel bolondíthatod meg a közös étkezést. Az uralkodó asztalterítő szín stílusosan a piros vagy rózsaszín legyen, és illessz minden asztaldíszt.
Percek alatt kikavarhatsz egy muffint, süsd ki és díszítsd ilyen színű cukorkákkal, majd az egészet helyezd az asztalra. Asztalkendő, üzenőkártya és díszes szalvéta is tarkíthatja asztalodat.

Kreatív szívek

Képzeld el, hogy a szerelem napján lakásod különböző pontjain különböző kedves kézzel készített szívek díszelegnek! Készítheted ezeket nemez anyagból, kivághatod karton papírból vagy megvarrhatod bármilyen maradék anyagból. Díszítsd őket szalagokkal, gombokkal, csipkével vagy zsinórral és rögzíts rájuk akasztót.
A legjobb ezekben a szívekben, hogy nemcsak Valentin napon veszed majd hasznukat, de karácsonykor vagy bármilyen családi ünnepnapon édes díszek lehetnek.

Mézeskalács betűk

Nemcsak dekorációnak, hanem desszertnek is kiválóak a mézeskalács formák. Valentin napon stílusosan egy szerelmes üzenetet vagy a nevetek betűit is kisütheted. Díszítsd színezett fondanttal vagy cukormázzal és cukorkákkal. 
Ha mindez bonyolultnak tűnik, akkor mézeskalács szíveket is készíthetsz. Mindezeket helyezd egy stílusos tálba, asztaldíszként.

Szívvel készült kávé

Talán a legegyszerűbben elkészíthető ajándék a kávé. A tejhabra szórj szív formában fahéjat (segítség lehet egy sablon, amit karton papírból egy szív kivágásával készíthetsz el).
Természetesen szív formájú csokoládé bonbonokat is szórhatsz a kávé mellé – cukor helyett, hogy még édesebb legyen az ajándék!

Üveges szívek

A különleges üvegeket soha ne dobd ki, mert nagyszerű dekorációk készülhetnek belőlük. Valentin nap alkalmával stílusosan díszítsük dekor üvegeinket szív formákkal (például szív párnák, karton szívek, karácsonyfa díszekből származó szívek).
Gyönyörű dekorációk üveggel, amit te is elkészíthetsz

Üzenj táblával!

Egy keretbe foglalt tábla és egy kréta a legszebb szerelmes gondolatokat is közvetítheti. Helyezd ki jól látható helyre, egy csokor virág vagy szív-díszekkel tele aggatott váza ág társaságában.
Valentin nap után is hasznát fogod venni a táblának, hiszen írhatsz rá inspiráló mondatokat, üzenhetsz családtagjaidnak vagy épp a napi menüt is felkanyaríthatod rá!

Asztal dekorációk

Mielőtt párod komótosan kézbe venné a kést és a villát a steak elfogyasztásához kedves meglepetésben lesz része, hiszen az asztalt ünnepélyes díszek dobják fel, mint egy csipke terítő, a nagyi porcelán készlete, az evőeszközök vörös szalaggal vannak átkötve és néhány textil szív is a Valentinról árulkodik.

Szimbolikus rózsa

Tudtad, hogy egy szál rózsa is ugyanolyan jelentéssel bír, mint egy egész csokor? Ébreszd kedvesedet a reggelihez és készülj egy szál bomladozó rózsával! A tea és pirítós reggeli nyugalmával jóleső érzéssel indulhat a nap.
Tudj meg többet a rózsák színeinek jelentéséről és a virág ajándékozási illemtanról!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást