Életmód / Receptek / Táplálkozás

Ez a 8 legfinomabb, édes palacsinta töltelék

Palacsinta, málna és krém

Csokoládé és banán töltelék

Elkészítjük házilag a csokoládé öntetet. Lassú tűzön egy serpenyőben elkeverünk 4 dkg kakaóport, 10 dkg cukrot és 200 ml tejet. Felforraljuk, majd hozzákeverünk csomómentesen fél nagy kanál kukoricakeményítőt. Ha kihűlt, öntsünk bele pár csepp rumot. A palacsintákat kenjük meg csokoládé öntettel, dobjunk rá banánkarikákat, tekerjük fel és már fogyaszthatjuk is!

Epres tehén túrós töltelék

Keverjünk össze egy tálban 25 dkg tehéntúrót, 2 evőkanál rummal, 2 dl tejföllel, fél citrom levével és egy tasak vaníliás cukorral. Édesítsük (ha szükséges) mézzel. Kenjük a túrókrémet a palacsintára, majd szórjuk meg eper darabokkal és tekerjük fel. Díszítés képpen szórjuk meg eperrel, mentalevéllel és csokoládé forgáccsal.

Fahéjas almás töltelék

Hámozzunk meg 5-6 almát, vágjuk kisebb kockákra, majd dobjuk egy kisebb serpenyőbe. Öntsünk rá 10 evőkanál cukrot, egy kiskanál fahéjat és 50 ml vizet. Keverjük, míg a víz elpárolog és az alma megpuhul, a cukor pedig karamelizálódik. Kanalazzuk rá a palacsintára, oszlassuk el rajta egyenletesen és tekerjük fel. Díszítsük fahéjporral, esetleg tejszínhabbal.

Málnás töltelék

Egy adag málnához egyharmad adag cukorra lesz szükség. Öntsük a málnát egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, szórjunk rá egy tasak vaníliacukrot, reszeljünk rá citromhéjat és kezdjük el kevergetni. A málna hamarosan levet enged és megpuhul saját levében. Miután a málna megpuhult és karamelizálódott a cukorral, zárjuk le a tüzet.
Kenjük meg vele a palacsintákat és fogyasszuk melegen vagy akár hidegen!

Még 4 palacsinta töltelék a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást