Duplamosdós fürdőre vágysz? Nem csak egy módon alakíthatod ki ezt a dizájnt

Duplamosdós fürdőre vágysz? Nem csak egy módon alakíthatod ki ezt a dizájnt

Címlap / Otthon / Dekor / Duplamosdós fürdőre vágysz? Nem csak egy módon alakíthatod ki ezt a dizájnt

Manapság akinek csak lehetősége van rá, az duplamosdós fürdőszobát alakíttat ki az otthonában. A praktikuma ennek a megoldásnak megkérdőjelezhetetlen: bár sok helyet foglal el, megkönnyíti a reggeli készülődést. Ez a szempont – főleg a többgyermekes családok esetében – annyira lényeges, hogy minden mást háttérbe szorít. Azonban nem csupán egyféleképpen, klasszikus módon építhetitek be a fürdőszobátokba a dupla mosdókat!

A klasszikus megoldás

Már-már klasszikusnak tekinthető az a duplamosdós kialakítás, amikor a két mosdókagyló egy bútorra, közvetlenül egymás mellé kerül. A két mosdókagyló között azért van némi hely, általában annyi, amennyit a bútor szélessége még kényelmesen enged: itt kaphatnak helyet a fontosabb, napi szinten használt kozmetikumok, de persze a dekoráció elhelyezése sem utolsó lehetőség.

Az elnyújtott pultrész nem csupán a helykihasználás miatt olyan hasznos, hanem mert így akár hárman is készülődhetnek egyszerre a fürdőben. Ugyan mosdó csak két embernek jut, a kagylók közötti részen még könnyedén lehet sminkelni, fésülködni – már csak ezért is érdemes egybefüggő, nem pedig két kisebb tükörrel felszerelni a pult felett található falrészt. 

Duplamosdó külön falon

Nem éppen hétköznapi, vagy általános lehetőség, de a kevésbé praktikus kialakítású, vagy szabálytalanabb alakú fürdőkben jó ötlet lehet, ha a duplamosdót külön falra szerelitek fel.

Ezzel egyrészt még jobban elszeparálhatjátok egymástól magatokat és a kozmetikumaitokat is, másrészt maximálisan kihasználhatjátok a rendelkezésetekre álló teret.

Megeshet, hogy nincs olyan hosszú, egybefüggő falatok, ahol kényelmesen elférne egymás mellett a duplamosdós kialakítás, de ha két kisebb részre veszitek a pultot, akkor máris kipipálhatjátok ezt a problémát. 

Egymás mellett, mégis külön

Amennyiben tetszik a szeparáltság, de egymás mellé tennétek a mosdókagylókat, úgy ezt természetesen azonos falon is megtehetitek. Jó ötlet ez a lehetőség akkor, ha standard bútort vásároltok, és nem beépíttetitek a fürdőszobátokat, hiszen ebben az esetben elegendő, ha két ugyanolyan szekrényt vesztek.

Ilyenkor sajnos sokszor történik helyvesztés, hiszen csak különösen ideális esetben tudtok olyan bútort venni, ami szinte centire pontosan illik a fürdőtökbe, de ez nem is feltétlenül baj – a végeredmény sokszor szellősebb, variálhatóbb így, és időnként még egyszerűbben tisztítható is. 

Egyedi hangulatban

Ha kedvelitek az egyedi hangulatot és a különleges lakberendezési ötleteket, akkor ezt alighanem imádni fogjátok. Ennél a country clubos megoldásnál a mosdókagylók nem kaptak sem pultot, sem bútort, lábakon állva ragadják meg a figyelmet. Persze, azt mindenki tudja, hogy a fürdőkben valahol helyet kell találni a kozmetikumoknak és a törölközőknek, így aztán egy-egy kis szekrény gondoskodik a tárolásról.

Bár a helykihasználás itt korántsem maximális, nagyon eredeti az ötlet, és a magas szekrények rengeteg holmit képesek elnyelni.

Sziget a fürdőben is

Ugyancsak nem elterjedt ötlet, de a szigetes megoldás nem csak a konyhák privilégiuma: akár a fürdőszobában is kialakíthatjátok az extra felületet. Ehhez persze nem árt, ha az alapterület nem éppen kicsi, és gond nélkül a helyiség közepére tudtok tenni egy duplamosdós szigetet. Ha azonban ez nem okoz problémát, akkor nagyon eredeti és izgalmas, modern fürdőszobátok lehet, amiben könnyed és kényelmes lehet a reggeli készülődés. 

1 hozzászólás

Írj egy hozzászólást