Kikapcsolódás / Szórakozás

Drága a könyv? Itt olvashatod őket online ingyen

Drága a könyv? Itt olvashatod őket online ingyen

Google könyvek

A Google szolgáltatásának egyik legnagyobb előnye, hogy a digitalizált könyvek teljes szövegében lehet keresni, így akár idézetekre is kereshetsz a digitális könyvtárban, de természetesen konkrét könyv vagy szerző szűrésére is lehetőség van. A szolgáltatás a Google keresőmotorjából is elérhető, ha a keresőszavakra egy digitalizált könyv is releváns találatot ad, akkor az is meg fog jelenni a találati listában.

Ami pedig az igazán jó hír: a rendszeren keresztül közkincsnek számító vagy szerzői jogi védelem alatt nem álló könyveket PDF formátumban le is lehet tölteni. A találatok között vannak magyar nyelvű könyvek, de természetesen a világ szinte minden nyelvén találni olvasnivalót, a tudományos területek iránt érdeklődők, vagy éppen egyetemisták, egyetemi oktatók pedig biztosan örülni fognak annak, hogy számos tudományos publikáció is elérhető az oldalon, közülük sok akár ingyenesen is.

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

Az elmúlt évek alatt a MEK a magyar internet egyik legismertebb szolgáltatásává és legnagyobb szöveg-archívumává lett. Elképesztő mennyiségű magyar nyelvű irodalom, klasszikusok, versek, regények tölthetőek le, ami annak is köszönhető, hogy a könyvtár fejlesztésében és az állomány gyarapításában gyakorlatilag bárki részt vehet: felajánlhat saját műveket vagy mások számítógépre vitt írásait, feltéve, hogy ezzel nem sérti azok copyright jogait. Nekik, és a lelkes fejlesztők, könyvtárosok munkájának köszönhetően szinte biztos, hogy találnak itt kedvükre való, ingyenesen letölthető olvasmányt azok is, akik magyar nyelven szeretnek olvasgatni.

Adamo Books

Jelenleg 140 digitális könyv tölthető le ingyenesen az oldalról, Jókaitól kezdve a tudományos szerzők művein át a kortárs könnyűirodalomig úti könyvek, ezoterikus könyvek és más érdekességek is megtalálhatóak a gyűjteményben. Az oldalon fizetős könyveket is találsz, de ezek többsége is jóval olcsóbb letöltve, mintha papírra nyomott formátumban szeretnéd megszerezni őket, így akkor is olcsóbban úszhatod meg a vásárlást, ha ebben a listában találsz kedvedre való olvasmányt.

Multimédia pláza

Az oldalon fizetős és ingyenesen letölthető könyvek közül is válogathatsz, némi bogarászás után pedig akár egészen új, kortárs magyar könyveket is megtalálhatsz. A kortárs szórakoztató irodalom mellett az ingyenesen letölthető könyvek szerzői között megtaláltuk Kondor Vilmost, Heltai Jenőt, Karinthy Frigyest is. Külön érdekesség, hogy nem csak könyveket, de magazinokat is ingyenesen az e-olvasódra varázsolhatsz, például a BBC History néhány éves számait.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást