Az élet végtelen útvesztő. Innen tudhatod, hogy nem tévedsz el

Az élet végtelen útvesztő. Innen tudhatod, hogy nem tévedsz el

Címlap / Életmód / Lélek / Az élet végtelen útvesztő. Innen tudhatod, hogy nem tévedsz el

Az örökös „mi lett volna, ha?”

Ez a kérdés képes emberi életeket megkeseríteni, mert arra ösztökéli az illetőt, hogy álmodozzon egy olyan életről, ami lehetett volna a saját valósága. Bölcs emberek azt mondják, hogy élj olyan életet, melyben soha nem tennéd fel magadnak ezt a kérdést a halálos ágyadon. Ez egy bizonyos pontig ez igaz, hiszen arra késztet, hogy élj bátran, merj megtenni és kimondani dolgokat, de van ennek a kérdésnek egy nagyon sötét oldala is. Egy olyan állapotban tart, ami miatt folyamatos szomorúságot érezhetsz elégedetlenséged miatt.

Talán azt kellene elfogadnunk, hogy mindig, minden miatt feltehetnénk magunknak ezt a kérdést, hiszen emberek vagyunk, hibázunk és hozunk rossz döntéseket.

Ami viszont korántsem mindegy, hogy hogyan kezeljük ezeket. Siránkozunk, búslakodunk döntéseink és elmulasztott lehetőségeink miatt, vagy elfogadjuk, hogy akkor és ott legjobb tudásunk szerint cselekedtünk és az volt a legjobb döntés, amit hoztunk. A múltat nem tudjuk átírni, a jövőt viszont formálhatjuk. A kettő között lapul a jelen, amivel pedig a legtöbb dolgunk lenne.

Az elfogadás nagy kulcs eme kérdésben, illetve a béke állapota.

Elfogadni azt, ami van, nem akarni többet, szebbet, jobbat, ez mind embert próbáló feladat.

Segítség döntéshozatalban
Maksim Goncharenok/pexels.com

Senkit sem arra bíztatunk, hogy ne akarjon tenni magáért, vagy jobb sorsáért, de ennek az az origója, ha mindenki megbékél a jelenlegi állapotával. Ugyanis a legtöbben a jelenben mindig csak ostorozzák magukat, vagy másokat és megfeledkeznek arról a legfontosabb tényről, ami megengedi nekik, hogy ezt megtegyék. Arról, hogy élnek.

Lehet, hogy ez elsőre nagyon teátrálisan hangzik, de végtére is, mindenki akkor veszi észre az apró, egyértelmű szépségeket, mikor kap egy vészcsengőt. Ez érkezhet bármilyen formában, a célja viszont mindenkinél ugyanaz. Vedd észre a lényeget!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást