Párkapcsolat / Szerelem

7 dolog, ami elkerülhetetlenül megtörténik, ha keveset csókolózol

7 dolog, ami elkerülhetetlenül megtörténik, ha keveset csókolózol

Egy kapcsolat kezdetén szinte percenként elcsattan egy csók, és el sem tudnánk képzelni, hogy ez az ütem valaha is lelassuljon. Aztán ahogy telnek a hónapok, ez mégis bekövetkezik, elkerülhetetlenül, fokozatosan. Vajon ez a szerelem elhalványulását jelzi előre? És mi történik, ha már csak a “kötelező” alkalmakkor csókoljátok meg egymást? Most eláruljuk!

Egyre távolabb kerültök egymástól

Az intimitás a kapcsolatok egyik legfontosabb összetevője; ha szeretsz valakit, teljesen természetes, hogy ezt mozdulatokkal is ki akarod fejezni. Ezért is olyan rémisztő, amikor az egyik fél viselkedése elkezd megváltozni.

Kevesebbszer ölel meg, ritkábban éltek nemi életet, és ami még fontosabb, csak találkozáskor és elköszönésnél ad csókot.

Általában a legtöbb kapcsolatban ezt még csak észre sem veszik a felek, ami rövidesen ahhoz vezet, hogy a kevés csókból nulla csók lesz – és lassan, de biztosan eltávolodtok egymástól.

Kételkedni kezdesz a kapcsolatotokban

Amikor a csókok megritkulnak, és ezt észre is veszed, érhető, ha rögtön aggódni kezdesz a kapcsolatodért.

A legrosszabb pedig az, hogy már abban sem vagy biztos, egyáltalán megemlítheted-e a felmerült problémát a pasidnak. Hiszen akarva-akaratlanul is eszedbe jut, hogy talán olyan dolog áll a háttérben, ami összetöri a szíved: nem szeret már téged, vagy van valaki más az életében.

Sosem szabadni hagyni, hogy ezek a kételyek átvegyék az irányítást.

Kérdezd meg őszintén, mert így tudtok csak változtatni a helyzeten!

Az intimitás hiánya megkezdődik

Vannak, akik a csókok lecsökkenésére csak szimplán vállat rántanak, hiszen mit számít? Nem kötelező egyfolytában egymáson lógnotok, csak hogy kifejezzétek az érzéseiteket, nem?

Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. A csók nem csak annak a jele, hogy szeretitek egymást; természetes, velünk született ösztönünk, hogy megpróbáljunk kapcsolatba lépni a szerelmünkkel, és ezt érintésekkel is meg akarjuk valósítani.

Azzal, hogy nem foglalkozol a csókok eltűnésével, olyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel téged az intimitás hiánya.

Boldogtalanabbá váltok

Még csak nem is sejted, de valójában minél kevesebbet csókolóztok, annál boldogtalanabbak lesztek.

Egy csók hatására ugyanis endorfinok szabadulnak fel a testedben, ami csodálatos érzés, és konkrétan jobb kedvűvé tesz mindkettőtöket.

Ha nem kerül sor erre gyakran, ez a vegyület sem tud szétáradni benned, ami ahhoz vezet, hogy kevésbé érzitek jól magatokat együtt.

Ha tényleg szeretnéd a maximumot kihozni a kapcsolatotokból, figyelj oda arra, hogy sort kerítsetek a csókolózásra!

Hiányozni kezd a kapcsolat kezdete

Abból tudhatod, hogy a kapcsolat ellaposodott, hogy hiányozni kezdenek a régen együtt töltött idők.

Amikor még randizni jártatok, szenvedélyesek voltatok, és sorra csattantak el köztetek a csókok – amiből most már nincs sok. Ne érezd rosszul magad, ha úgy gondolod, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a kapcsolatotok legjobb részén már túl vagytok. Érthető, ha most így látod a helyzetet, ezért kell szóba hoznod a dolgot a pasidnak.

Elvégre nem azért születtünk, hogy összejöjjünk, egy kis ideig boldogok legyünk, majd életünk végéig elhidegülten üljünk egymás mellett!

Majd hirtelen minden mindegy lesz

Ahogy elmúlnak a csókolózással töltött pillanatok, az intimitás lesz a következő, idővel pedig egyáltalán nem is fog érdekelni, ha keveset tudtok találkozni.

A telefonhívások helyét átveszik az üzenetek, aztán ezek is elkezdenek megritkulni, míg végül rájössz, hogy már nem is vagytok igazán együtt.

Már nincs kedved csinosan kiöltözni, és még programot sem akartok együtt szervezni.

Minderről pedig az tehet, hogy hagytátok elillanni az intimitást.

Az elkerülhetetlen szakítás

Ezek után már te is sejted, hogy mi lesz a legvégső pont, ahová eljuthat a kapcsolatotok. A szakításhoz.

A csókok hiánya mellett ekkorra már biztos, hogy más problémák is felütötték a fejüket, és mindketten boldogtalanok vagytok.

Ha még képesek vagytok őszintén beszélni a dologról, és változtatni rajta, van esély a kapcsolat megmentésére. De ha már ehhez sem érzitek a motivációt, tényleg eljött a befejezés ideje.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást