Egészség / Életmód / Lélek

5 dolog, amit a sikeres emberek sosem csinálnak

5 dolog, amit a sikeres emberek sosem csinálnak

Mindenkinek mást jelent a siker: ez lehet hírnév, tisztelet, vagy akár rengeteg pénz a bankszámlán. A lényeg, hogy képben legyél a vágyaiddal, és el tudd érni őket. Utóbbi azonban csak akkor lehetséges, ha képes vagy hinni saját magadban, és észben tartod, mi az, amit a sikeres emberek sosem mondanak!

Sosem mondják el teljesen a terveiket

Ha a sikeres embereknek van egy jó ötletük, biztos, hogy nem osztják meg másokkal a részleteket, és nem is említik azt meg akárkinek. Méghozzá azért, mert pontosan tudják, megvalósítás nélkül az elképzelés csak elképzelés marad.

Ráadásul az sem új számukra, hogy minél több ember tud a terveikről, annál nagyobb nyomás alá kerülnek, és sokkal többet is várnak el tőlük. Inkább némán dolgoznak az ötleteiken, és csak azután mesélik el másoknak, hogy már megvalósították őket.

Sosem kérkednek a jótetteikkel

A sikeres emberek egyik titka, hogy még akkor sem osztják meg mindenkivel a pozitív cselekedeteiket, ha egyébként nem kis dolgot vittek véghez.

Ez ugyanis sokszor tűnik kérkedésnek, arrogáns viselkedésnek, ők pedig pontosan tudják, hogy ez teljesen más fényben tüntethet fel egy olyan tettet, amire büszkének kellene lenniük.

Nem beszélnek a félelmeikről

Mindenkinek vannak félelmei, ez nem is kérdés; a sikeres emberek viszont ezeket nem mondják el akárkinek.

Kizárólag a közeli hozzátartozóik tudnak ezekről, és alaposan odafigyelnek arra, hogy a munkatársaik/beosztottjaik ne szerezzenek tudomást róluk.

Az ok egyszerű: noha „emberibb, barátságosabb” külsőt kölcsönöz nekik, hogy ők is sebezhezhetőek, ez azonban rögtön magával hozza a gyengeség látszatát is, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Sosem pletykálnak

A siker egyik kulcsa, hogy sosem adják tovább azokat az infókat, amiket mások megosztottak velük.

Ha valaki elárul nekik valamit, biztos, hogy megbízhatóak maradnak, és tartják magukat az ígéreteikhez.

Pontosan tudják, hogy a pletykálás rossz hangulatot teremt, és az emberek soha többé nem lesznek őszinték velük. E nélkül pedig egy jó vállalkozást fenntartani szinte lehetetlen.

Nem beszélik ki a magánéletüket

Persze nincs azzal baj, ha néha mesélsz a családodról, de az intimebb részleteket tartsd meg magadnak – ahogy a sikeres emberek is teszik.

Ők ugyanis megértik, hogy a munka szempontjából a privát információk nem serkentőek, és nem is járnak semmiféle előnnyel.

Hiszen te is tudod, a magánéletet és a munkát sosem jó ötlet összemosni egymással!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást