9 dolog, amit műanyag palackból készíthetsz

9 dolog, amit műanyag palackból készíthetsz

Címlap / Otthon / Hobbi / 9 dolog, amit műanyag palackból készíthetsz

Biztosan minden háztartásban felgyűlt már a műanyagpalack, amelyeket egy kis környezettudatossággal és kreativitással újra tudunk hasznosítani. Ráadásul nem csak azzal, ha kidobjuk őket a szelektív hulladékgyűjtőkben, de akár a lakáson belül is találhatunk nekik új helyet és szerepet.

Cserép helyett

A kertben, vagy a szobanövényeknél kiválóan hasznosíthatjuk a műanyag palackokat. Használjuk őket gyökereztetésre úgy, hogy egyszerűen egy kis vizet engedünk bele, majd beletesszük a bujtásokat. 
Másik megoldás, hogy a műanyagpalack alsó részét töltsük meg földdel és ültessünk bele szobanövényt.

Növényvédelem

A palackokat máshogy is hasznosíthatjuk a növényeinkkel kapcsolatban.
Tegyük a kettévágott palack felső részét a növényekre, dugjuk bele a földbe a vágásnál és máris megvédtük a növényeket a széltől vagy a túlzott hidegtől, míg felül biztosítottuk a levegőzést.

Konyhában

A konyhai tárolás kérdésében is hasznos lehet néhány üres műanyag palack. Vágjuk őket ketté, majd az alsó részt használjuk tárolónak.
Jól mutatnak benne a különböző tésztafélék, rizs, cukorkák és egyéb apróságok. 

Gyerekszobában

Több rekeszes ceruza- és ecsettartót is könnyedén készíthetünk a palackokból.
Különböző szélességű palackoknak vágjuk le a szűkülő részét, az alsó felét reszeljük le, nehogy veszélyt jelentsenek, majd műanyagragasztóval az oldalánál ragasszuk egymáshoz őket. 

Kreatív készlet

Ha a gyerekünk szeret festegetni, akkor egészen biztosan szüksége lesz kisebb tálkákra, amelyekben a festékeket egymással, vagy vízzel összekeverhetik.
Ezt a műanyag palackok alacsonyan vágott alsó részéből készíthetjük el, sőt ha magasabbra vágunk néhányat, abban kimoshatják az ecsetet is.

Smink

A sminkfelszereléseink, ecsetjeink, és más sminkeszközök tárolására is alkalmazhatjuk a ceruzatartós módszert.  
A palackok nyakát akár különböző magasságokban is levághatjuk, így megfelelő méretűek lesznek a különböző kellékek számára!

Kosár

A kisebb-nagyobb tárolási lehetőségekre minden háztartásban szükség van, így a palackok aljából például készíthetünk kis kosarat is erre a célra.
Egy hajlékony, de erős darabból a levágott aljra rögzítsünk egy nagy összefont fület, vagy akár két kicsit a két oldalára.

Szélforgó, szélcsengő

A szélforgók igazán látványos elemei lehetnek ablakunknak, teraszunknak, vagy kertünknek. Néhány színes műanyag palackból tökéleteset készíthetünk, ha az alsó részét szirom alakban kivágjuk, majd összeragasztjuk. Ezek kívül csak egy hurkapálca kell hozzá.
Szélcsengőt is készíthetünk a palackok alját felfűzve. Igaz, nem hangos, ellenben az átlátszó műanyagvirágok csodásan mutatnak.

Lehetőségek

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, és valószínűleg tényleg igaz, hogy a kivitelezési lehetőségeknek csak a kreativitásunk és a szándékunk szab határt.
Érdemes meglátni egy műanyag palackban rejlő lehetőséget is, hiszen így egyszerre lehetünk környezettudatosak, és biztosíthatunk magunknak kreatív elfoglaltságot is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást