5 dolog, amit mindig rosszul csinálsz, ha bókolnak neked

5 dolog, amit mindig rosszul csinálsz, ha bókolnak neked

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit mindig rosszul csinálsz, ha bókolnak neked

Ha kapsz egy bókot, akkor elmosolyodsz, majd zavartalanul folytatod a beszélgetést – gratulálunk, te már mindent tudsz, és ez a cikk nem neked szól. Ha viszont nem vagy ilyen tapasztalt még abban, hogy hogyan fogadd a feléd áramló bókokat, és úgy érzed, valamit mindig elrontasz, akkor adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és legfőképpen mit ne, mikor ilyen helyzetbe kerülsz!

Elpirulsz és elnézel

A legtöbb esetben, amikor egy bókot rosszul kezelsz, az azért van, mert magad sem hiszed el, hogy a kapott bók igaz rád. Egyszerűen nem tartod magad annyira jónak, és azzal, hogy elfordulsz, elnézel vagy elpirulsz, a nonverbális kommunikációd jelzi, hogy nem értesz egyet.

Tipp: Ezen úgy tudsz segíteni, hogy egy kicsit tudatosabban figyelsz a mozdulataidra és építed az önbizalmad. Ez a kettő együtt egy kis gyakorlással biztosan működni fog!

Túlbókoljátok egymást

Sokszor előfordul, hogy a kapott bók után rögtön jön a válasz, amivel szinte egy harc indul el, hogy ki tud jobban bókolni a másiknak. Ez általában akkor szokott így lenni, amikor valaki olyan bókol neked, akit jobbnak tartasz magadnál, akit tisztelsz és akire felnézel.

Azzal, hogy a kapott bók után visszabókolsz, még nincs semmi baj, de ha túlzásba viszed, azzal saját magadat kicsinyíted le.

Tipp: Állj meg egy pillanatra és élvezd, ha bókolnak neked!

Ellenkezel

Előfordulhat, hogy egy bók utáni ellenkezésed nem csak a nonverbális kommunikációdban, de szavakban is megnyilvánul. Ez elég kellemetlen tud lenni, hiszen mind a ketten kényelmetlenül érzitek majd magatokat attól, hogy próbálod meggyőzni a másikat arról, mekkorát tévedett.

Tipp: Próbáld meg a szituációt megfordítani, és képzeld el, te hogyan éreznéd magadat, ha egy dicséretre válaszul a másik győzködni kezdene téged, hogy nincs igazad. Feszélyezve éreznéd magadat, igaz? Ha más nem, ez a gondolatmenet segíthet abban, hogy felhagyj ezzel a rossz szokással.

Kritizálod magad

A belső kritika fontos, de ha ez túlságosan eluralkodik benned, azon dolgoznod kell. Az ugyanis nem visz előre, ha folyton kritizálod magad, hanem szétrombolja az önbizalmad és kellemetlen szituációkba sodor.

Tipp: Ha egy ilyen helyzetben úgy érzed, hogy a kapott bók egyáltalán nem igaz rád, akkor szánj időt arra, hogy a dolgok mögé nézz és megvizsgáld, hogy miben vagy jó és miben kell még fejlődnöd.

Zavarba jössz

Annak, hogy zavarba jössz, számos formája van – lehet, hogy elkezdesz gyorsan és harsányan beszélni, amivel teljesen átveszed a beszélgetést, lehet, hogy egyszerűen csak elpirulsz és bizonytalanná válasz, de az is előfordulhat, hogy elkezdesz gagyogni és összezavarodsz.

Tipp: Egy halk és visszafogott köszönöm egy laza mosoly kíséretében a legjobb válasz egy bókra, majd egyszerűen csak hagyd tovább folyni a beszélgetést. Hidd el, gyakorlással és egy kis önbizalommal szuper leszel benne!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást