Egészség / Életmód / Lélek

6 dolog, amit megfogadunk ünnepek előtt, aztán soha nem tartjuk be

6 dolog, amit megfogadunk ünnepek előtt, aztán soha nem tartjuk be

Lehetünk egymással őszinték? Általában mindenki szeret olyan dolgokat megfogadni (főleg az ünnepek előtt), amiket persze soha nem tart be és általában már a fogadalomtétel elején tudja ezt. De azért újra és újra neki ugrunk, hátha most az egyszer valami másként történik. Összegyűjtöttük kedvenc „ünnepek előtti” fogadalmainkat, reméljük te is magadra ismersz majd ezek olvasása közben.

„Már nyáron elkezdem megvenni az ajándékokat”

Sőt, karácsony után már egyből a következő karácsonyra készülsz, nem?

Tény és való, hogy nagyon idilli elképzelés, hogy te már nyáron elkezded megvenni az ajándékokat, de sajnos az esetek többségében ez nem valósul meg.

Helyette viszont észvesztő köröket mész a plázákban, a karácsony előtti hetekben, konstatálva, hogy hogy hagyhattad megint az utolsó pillanatra?

Ne bánd, mi is hasonló cipőben járunk!

„Betartom a diétámat és idén nem lesz zabálás!”

Aha, persze, és jégsalátát fogsz enni sovány csirkemellel. Nem is egy jó kis töltött káposztát, sütiket és szaloncukrot.

Te biztos nagyon erős vagy, de mi már most érezzük, hogy ehhez kevesek leszünk. Főleg miután megtettünk egy-két kört a karácsonyi vásárban.

Mert ott van az a finom forralt bor (tele cukorral), az édes kürtőskalács (tele liszttel és cukorral), no meg a finom lepények (szintén tele liszttel és persze zsírral). De tényleg akkora vétek, ha ezeknek egyszer az évben engedünk?

„23-án és 24-én már be sem teszem a lábamat egy üzletbe sem!”

Aztán hopp, ott állsz 24-én délelőtt a szupermarketben, kezedben egy kis tejföl, tej és tojás, mivel ezek valahogy kimaradtak a nagybevásárlásból.

Igaziból ebből nem is kellene ennyire elvi kérdést csinálnunk, mivel mindenkinek keletkezhet hirtelen hiány a háztartásában.

Az már más kérdés, hogy nem tudjuk hova tenni azokat, akik 24-én, púpos kocsikkal állnak a sorban és még csak készülőben sincs az ünnepi menüjük. Mégis mit csináltak eddig?

„Már napokkal előre elkezdem a főzőcskézést!”

De, mint mindig, az élet most is közbeszól és biztos lehetsz benne, hogy most kell majd a gyerekeket váratlan karácsonyi programokra fuvaroznod, most bíz meg a főnököd egy új, extra projekttel és a családod is most fogja kitalálni, hogy nem hagynak békén az ünnepek előtt.

Ja és a karácsonyi céges vacsikat meg sem említenénk. Mondunk helyette egy élhetőbb tanácsot.

Főzd meg a levest 23-án, így csak a főétellel kell bajlódnod 24-én. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a te családodban is van egy álom nagymama, aki gondoskodik az isteni sütikről, ezzel is egy kis terhet levéve a válladról.

„Hajrá DIY, illetve már megint kifutottam az időből!”

Mi már ezerszer elhatároztuk a barátnőimmel, hogy na majd idén saját készítésű ajándékokkal lepjük meg egymást, aztán úgy karácsony előtt egy héttel már tisztán láttam, hogy nem, hogy készíteni nem lesz időm, de még az is necces lesz, hogy egy bevásárlóközpontig eljussak.

És hát ez idén sem lesz másképp, de azért reméljük neked összejön, mert különben ez egy roppant szívhez szóló ötlet. Főleg, ha egyszer meg is tudnánk valósítani.

Tipp: Számtalan DIY ötletet adunk neked ünnepi rovatunkban!

„Ez lesz az eddigi legjobb szilveszter!”

Megvesszük a legdögösebb szilveszteri ruhákat, hozzá magassarkút húzunk, amiben járni sem tudunk és kisminkeljük magunkat úgy, mintha egy díjátadóra készülnénk.

Aztán elsején felkelünk és megkérdezzük magunktól, hogy: „Erre készültem ennyit?” Kinek ismerős?

A legjobb, ha elvárások nélkül indulsz neki az év utolsó bulijának és akkor nem érhet különösebben nagy csalódás. A lényeg, hogy jókedvűen búcsúztasd az évet és akkor nem lehet nagy baj.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást