5 dolog, amit már huszonévesen muszáj megtenned a szépségedért

5 dolog, amit már huszonévesen muszáj megtenned a szépségedért

Címlap / Stílus / Arc / 5 dolog, amit már huszonévesen muszáj megtenned a szépségedért

Persze, tudjuk, ilyenkor még nagyon távolinak tűnik az öregedés, de ha belecsöppensz a felnőttkor mókuskerekébe, akkor úgy fognak elröpülni az évek, hogy észre sem veszed. Márpedig az idő nem áll meg! Próbálj minél korábban kapcsolni, és gondoskodj a szépségedről addig, amíg még könnyű a dolgod!

Harc a ráncok ellen

Talán túlzásnak érezheted, hogy huszonévesen szemránckrémet kezdj el használni, pedig az első mimikai ráncok már 20-25 évesen kialakulnak.

Természetesen semmi gond nincs velük, és egyfajta bájosságot is adnak az arcnak, de ha időben elkezded a kezelésüket, akkor a harmincas éveidben sokkal könnyebben kordában tudod majd tartani az elmélyülésüket.

Talán éppen amiatt, mert sokan korainak tartják ilyenkor a ránctalanítást, nem túl könnyű speciálisan neked készült krémeket találnod a polcokon, a legtöbb termék +30-tól indul. Szerencsére van megoldás! Keresd a q10-koenzimet és a hialuronsavat tartalmazó termékeket, és használd őket reggel és este, a szokásos arctisztító rutinod után.

Viszlát, káros hatások!

A ránctalaníts lehetősége már fiatalon is adott, de sok szakember ilyentájt inkább a káros hatások kivédését helyezi előtérbe. Ez egész pontosan a megfelelő tisztítást, hidratálást és a fényvédelmet jelenti.

Amennyire alapvető ez sokak számára, mások olyan könnyedén hanyagolják a kulcsfontosságú rutinokat, aminek bizony idő előtti öregedés és a bőr rugalmatlanná válása lehet az eredménye. A huszonéves korosztály gyakran túlzásba viszi a szoláriumozást, napozást, túl vastagon, és inkább pénztárcabarát alapanyagokkal sminkel, miközben nem ügyel kellőképpen a külső-belső hidratálásra, illetve a tisztításra.

Nos, neked is ezeket a szokásokat kell megreformálnod!

Fitt üzemmód

Az arcápolásról már beszéltünk, de mi a helyzet tested szépségével? Bizony, ez is rettentően fontos része a gondoskodásnak, hiszen húszas éveid elején még minden valószínűséggel a várandósság előtt állsz.

Márpedig egyáltalán nem mindegy, milyen alkattal, mennyire rugalmas bőrrel vágsz neki ennek a hatalmas feladatnak! Az ideális testsúly elérése és megtartása pedig nem csak az egészséged miatt lényeges, hiszen ha a súlyod állandóan ingadozik, az sajnos a bőrödön is meglátszik majd, és könnyebben alakul ki rajta narancsbőr, vagy bukkannak felszínre a striák. 

Ezek ellen elsősorban kellő testmozgással és egészséges táplálkozással tehetsz, de ha szeretnéd ezek pozitív hatásait még jobban felerősíteni, akkor heti egyszer használj testradírt és rendszeresen ápold a bőrödet hidratáló testápolóval és tápláló olajokkal.

Szikrázó mosoly

Javarészt adottság kérdése, hogy milyenek a fogaid, de manapság már nincs mentség arra, ha nem gondoskodsz a mosolyodról.

A megfelelő fogápolás mellett az éves szájhigiéniai rutinokról se feledkezz meg, illetve ha rendszeresen fogyasztasz kávét vagy teát, a fogfehérítő eljárásokat is érdemes kipróbálnod!

Ne feledd, a mosolyod az egyik legszebb és legvonzóbb ékszered, ezért érdemes időt és pénzt szánnod arra, hogy sokáig megőrizd a szépségét!

Nincs több káros szenvedély

Sok mindenkinek benő a feje lágya a húszas évek derekán, de olyanok is akadnak, akik alaposan túlszárnyalják ezt az időszakot, és semmi pénzért sem akarnak megkomolyodni. Természetesen nem állítjuk, hogy le kell mondanod a csajos koktélozásokról, hiszen most van itt az ideje a gondtalan szórakozásnak.

Ám van a káros szenvedélyeknek sokkal rosszabb fokozata is az alkalmi iszogatásoknál! A dohányzást talán felnőttes dolognak tartottad kamaszként, de ha fontos a szépséged (az egészséged értékét lehet, hogy fel sem tudod még becsülni), akkor tedd el a füstölgő rudakat! Évtizedeket öregít a külsődön, ha rendszeresen rágyújtasz, és sajnos semmilyen szinten sem vonzó, ha tömény parfümmel és mentollal próbálod elfedni a füstös alapot.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást