9 dolog, amit elleshetnél a kutyádtól

9 dolog, amit elleshetnél a kutyádtól

Címlap / Életmód / Család / 9 dolog, amit elleshetnél a kutyádtól

Mi egyszerű cselekedetekre tanítjuk őket, ők viszont olyan élet leckéket adnak nekünk, amelyeket igencsak érdemes megszívlelnünk!

1. A kutyák kimutatják szeretetüket

Minden kutya azzal az égi tulajdonsággal van megáldva, hogy képes feltétel nélkül kimutatni szeretetét. Leplezetlen ragaszkodása tiszta és belülről fakadó, sallangmentes és valódi.
Eltanulhatnánk tőlük ezt, és bátran felvállalhatnánk érzelmeinket. Mutassuk ki bátran mások iránti csodálatunkat, adjunk csókot ha szeretünk valamit és ne taktikázzunk! Ne feledjük, legalább annyi szeretetet kapunk, mint amennyit adunk!

2. A kutyák azt csinálják, amit szeretnek

Ha egy kutyusnak örömet okoz valami, azt újra és újra csinálja. Az emberek a mindennapi hajtás közepette megfeledkeznek arról, mi is okoz nekik igazán örömet. Mindenkinek van szenvedélye, amit soha nem tud megunni.

3. A kutyák elismerik hibáikat és tanulnak belőle

Mindenki téved vagy elront valamit időközönként. A kutyák ha hibáznak, arckifejezésükkel azonnal tudtunkra adják, hogy “Sajnálom”.
Megértik, hogy rosszat tettek és ezzel a gazdinak fájdalmat okoztak. Az emberek ellenben büszkeségük miatt ritkán ismerik be hibáikat, és hajlamosak semmit sem tanulni belőle.

4. A kutyák szundítanak egyet, ha úgy érzik

Egy rohanó világban élünk, amelyben nehéz megállni egy pillanatra. Pedig néha vehetnénk egy rövid szünetet és kifújhatnánk a gőzt. A kutyák ösztönös lények, ha fáradtak, alszanak egyet. Ideje kipróbálni, és munka után beiktatni egy rövidke alvást!
Kevesen részesülnek annyi pihenésben, mint amennyire szükségük lenne, így pedig nem lehet teljes életet élni. A kutyák tudják, hogy milyen csodálatos érzés a szunyóka!

5. A kutyák tudják fogadni a szeretetet

Sokunk számára nehéz csak úgy “lenni”. A kutyusok azonban nemcsak szeretetet adni, hanem kapni is tudnak. Miért van olyan sok alacsony önbecsülésű ember? Mert nem engedik szeretni magukat.
Ne feledjük, a szeretet gyakran csak egy karnyújtásnyira van!

6. A féltékenység hasztalan butaság

A kutyák furcsa mód, soha nem féltékenyek egy új családtagra (például új baba születik a családban, vagy új szomszéd válik a ház gyakori vendégévé). Ha azt látja, hogy a gazdik szeretik a jövevényt, akkor ő is elfogadást és szeretetet tanúsít.
Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy az elfogadása nem képmutatás, a kutyák ugyanis képtelenek titkolni érzelmeiket. Az embereket ellenben sokszor szinte elemészti a féltékenység, ahelyett, hogy tiszteletben tudnák tartani szerettük új érzelmeit.

7. A kutyák nem félnek a mocsoktól, bátran beleugranak!

Néha szakítani kell tudni félelmeinkkel és előítéleteinkkel. Lehet, hogy a legnagyobb “mocsokban” hatalmas lelki feltöltődést tapasztalunk. Szakítsunk hát a külsőségekkel és merjünk felfedező körútra indulni!

8. Találékonyak a játékban

Szinte minden területen hasznát vennénk találékonyságunknak! Ebben is jók a kutyusok, ők ugyanis játékot látnak egy út széli kőben, a zizegő bokorban, az ember keze pedig végtelen játék számukra…

9. A kutyák nem haragtartók

Ez nem azt jelenti, hogy elfelejtik a kellemetlen pillanatokat, egyszerűen tudják hogy a szeretet minden más érzésüknél fontosabb és tudnak továbblépni.
Ha mi is kevesebbet hallgatnánk az eszünkre és sajnálnánk önmagunkat, akkor képesek lehetnénk a szívünk után menni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást