7 dolog, amiért nem fog hiányozni a nyár

7 dolog, amiért nem fog hiányozni a nyár

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 dolog, amiért nem fog hiányozni a nyár

Vége van a nyárnak, hamarosan hűvös szelek is járnak, és sokan keserednek el egy kicsit, ha arra gondolnak, hogy hamarosan vége a vakáció szezonnak. Mivel a magyar állítólag pesszimista nép, aki szeret mindenen zsörtölődni, jöjjön most egy kis fordított pszichológia, nézzük, mi az, amit egyáltalán nem szerettük a nyárban, hátha kicsit könnyebb lélekkel vesszük tudomásul, hogy véget ért, ha már tenni úgysem tehetünk ellene semmit.

Forró aszfalt

Az egy dolog ugye, hogy meleg van, de amikor az embert a vékony cipőtalpon keresztül is égeti az aszfalt, szoknyában pedig szinte érzi, ahogy a lábszárán felkapaszkodik a hőség a tüzes karmaival, akkor bizony a háta közepére se kívánja a nyarat.

Igazi kánikulai napokon úgy éreztük, mintha elevenen toltak volna minket egy grill sütőbe, és szinte hallani véltük, ahogy a beton hője sisteregve arcunk pórusaiba süti a város porát.

Gond azonban egy szál se, az őszi szél és eső hamarosan mindentől megtisztít!

Hidegtálak

Hideg gyümölcsleves, hideg saláta, esetleg egy szendvics.

Nyáron ez minden, amit a konyhában állva hajlandóak vagyunk elkészíteni, és miközben egy radiátor előtt keverve próbáltunk megküzdeni minden egyes lélegzetvételért, elképzelhetetlennek tűnt, hogy még valaha is örömünket leljük egy tál forró húslevesben, vagy frissen sült csülökben.

Ennek azonban vége, hamarosan itt az enyhülés, és ismét felfedezhetjük az ízek élvezetét, akár egy elfeledett szerelem végig bennünk lappangó szenvedélyét.

Égési sérülések

Persze, a napon is könnyen le lehet égni, de nem, ó nem! Nem erre gondolunk, a nyári hőség ugyanis ennél sokkal alattomosabb módszerekkel dolgozik.

Elég, ha egy pillanatra lankad a figyelmünk, és a mindenhonnan ránk leselkedő veszély már le is csap: kilépnél a papucsodból? Megfogod az órák óta álló autó kormánykerekét?

Rövid nadrágban pattansz a napon felejtett biciklire? Égés, égés, égés… De szerencsére már nem sokáig vesznek bennünket körül tüzes piszkavasak.

Nyaralós fotók

Oké, a nyaralás hiányozni fog. De mások nyaralós képeit nézegetni?

Na az már korántsem! Ha mi már letudtuk az éves pihenést, kevés bosszantóbb dolog van, mint azt nézegetni a közösségi oldalakon, hogy ki melyik tengerparton sütteti éppen a hasát.

Gond azonban egy szál se, hamarosan mindenki visszatér a nyaralásból, és a munka is sokkal vidámabban telik, ha tudod, hogy a többiek is egy ablaktalan irodában tengetik a hétfőiket.

Nyári reklámok

Az vajon valami kötelező előírás a marketingosztályokon, hogy nyáron minden reklámban kötelezően lennie kell egy vízparti jelenetnek, egy indokolatlanul bikinis lánynak, vagy pár jégkockának, és el kell hangzania a „hűtsd le magad” a „csobbanj” vagy a „nyár ízei” kifejezéseknek?

Ha téged is idegesítenek az erőltetett nyári reklámok, már nem kell sokáig kibírnod. Hamarosan az összes a sulikezdésről szól majd.

Foltokban barnulás

Strandpapucs, atléta, orron felejtett napszemüveg: gyakorlatilag bárminek, ami érintkezik a bőröddel, hetekre belesül a formája a bőrödbe, és egyszerűen lehetetlen mindig résen lenni.

Ahogy kitolod az orrodat a napra, az már el is kezd színezni téged, és a lehető legviccesebb és kínosabb foltokat festi rád.

De kitartás, jön az ősz meg tél, és egyenletesen hullasápadtak leszünk mindannyian!

Lepedőmosás

Az egy dolog, hogy hónapok óta egy szemhunyásnyit sem aludtunk, csak a saját zsírunkban főve, átkozódást és zokogást váltogatva hevertünk a melegben, de hogy olyan időben, amikor még a folyadékpótláshoz elengedhetetlenül szükséges mozdulatokat is csak gondos mérlegelés után tesszük meg, még folyton mosni is kelljen!

Márpedig az átizzadt lepedőket naponta moshattuk és száríthattuk, durvább estéken kettőt is elhasználtunk, cserébe viszont jó, ha 15 másodpercig élvezhettük a „tiszta ágynemű” érzést.

A hűvösebb napokon végre újra lehet majd takarózni, pokróc alá kucorodni, és a mosás is valamivel ritkább lesz – igaz, nem is szárad meg 20 perc alatt az ágynemű.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!