Párkapcsolat / Szerelem

A dolgozó anya

A dolgozó anya

Nem könnyű a munkát és az életet egyensúlyba hozni, amikor valaki dolgozó anyukaként él.

Tippjeinkkel segíteni szeretnénk, hogy te is megbirkózz ezzel a feladattal.

Otthon

Az idő lehet a legjobb barátod, de az ellenséged is. Dolgozó anyaként nagyon jól be kell osztanod idődet.

Például, esténként szakíts időt arra, hogy kiválaszd a másnapi ruhákat, készítsétek elő az iskolatáskákat, ellenőrizd a számlákat és végezd el a házimunkát.
Az internetes vásárlás rengeteg időt megspórolhat, egy 15 perces ebédszünet éppen elég hozzá. Hogy ne kerekedjenek felül rajtad a dolgok, készíts listákat.

A hét elején jegyezz le mindent, amit meg kell tenned (vásárlás, találkozók, megbeszélések), de akár mindennap készíthetsz hasonló listákat. A hétvége során főzhetsz többféle ételt, amit aztán lefagyaszthatsz és amikor haza érsz csak fel kell melegítened. Így drága időt tölthetsz csemetéiddel.

Munkában

Az anyaság nem azt jelenti, hogy rosszabbul teljesítesz, mint azok a kollégáid, akiknek nincsenek gyerekeik. A koncentráció és egy jó adag energia nyerő erősségek. Hadd tudja meg főnököd is, hogy hatékonyan dolgozol. Kollégáiddal is tudasd, hogy neked kötelezettségeid vannak a családdal szemben, és időben haza kell érned, tehát ne szervezzenek gyűlést fél órával indulás előtt.

Idő mindenre

Az egyensúly megtalálásához elengedhetetlen, hogy otthon elfeledkezz a munkáról és fordítva. Ez az egyetlen módja a hatékonyságnak, és csak így tudod kihasználni az időd. Halaszthatatlan dolgok esetén, intézd el a telefonokat az ebédszünet alatt.

Ha a gyerekeid gyakran meglátogatnak munkahelyeden, kérd meg őket, hogy ne tegyék. A telefonokat és a látogatásokat hagyjátok vészhelyzet esetére. Ugyanez érvényes a főnöködre is: a hívásokat és az e-maileket hagyd az irodában. Otthon kapcsold ki a telefonod, hagyjon üzenetet.

Relaxálj

Az életednek nem csak a családból és a munkából kell állnia. Mindkettőnek szüksége van rád, azonban meg kell tanulnod időt fordítani magadra is. Tornázz! A kocogás vagy egy óra a fitnesz teremben segítenek kiereszteni a fáradt gőzt, a jóga segít ellazulni, egy jó kis vásárlás a barátokkal pedig kiszakít a mindennapokból, így végre csak magaddal törődhetsz. Valamint, fontos egy kis időt egyedül is tölteni, hogy feltöltődj energiával.

Kérj segítséget

Pároddal eldöntöttétek, hogy dolgozó szülők lesztek, éppen ezért neki is kell vennie részét a mindennapi feladatokból. A gyerekeket is megkérheted, hogy mosogassanak, készítsenek uzsonnát, porszívózzanak, vásároljanak be vagy fürdessék meg a kisebbeket. A feladatok megosztása elengedhetetlen, ha nem akarod, hogy a dolgok a fejük tetejére álljanak.

Ha megengedheted magadnak vegyél fel egy takarítónőt vagy bébiszittert. Ha a nagyszülők nem laknak túl messze néha elhívhatják magukhoz a gyerekeket, hogy egy kis időt pároddal kettesben tölthess.

Ne érezd magad bűnösnek

Egy nő sem képes mindent elvégezni anélkül, hogy néha lazítana. Tehát, tanulj meg lazítani és ne érezd magad bűnösnek, ha nem sikerül minden terv szerint vagy ha már nincs erőd elkészíteni a vacsorát a gyerekeknek. Biztos nem fognak tiltakozni, ha néha pizzával kell beérniük a főztöd helyett! Élvezd a szüneteket és nem érezd magad rosszul, ha magadra is fordítasz egy kis időt.

Ügyelj a nőiességedre

Nem kell rabszolgává válnod, mert anya, feleség és dolgozó nő vagy. A teljes beteljesülés kulcsszava a nőiesség! Túl sok nő mindenét feláldozza szeretteiért, és ennek az ára a saját jóllétük. Tehát, időről időre foglalkozz magaddal is: vágasd le a hajad, látogasd meg a szépségszalont, vegyél magadnak szexi új ruhákat és mindig gondolja arra, hogy nemcsak csodás nő vagy, hanem igazi szuper-mami is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást