7 dolog, amit tényleg nem változtathatsz meg a szerelmedben

7 dolog, amit tényleg nem változtathatsz meg a szerelmedben

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 dolog, amit tényleg nem változtathatsz meg a szerelmedben

Egy amerikai kutatásban több mint 700 idősebb házas vagy elvált embert kérdeztek meg arról, hogy mi az, amivel boldogabbá és harmonikusabbá tehető a partnerkapcsolat. Voltak köztük 50, 60 vagy akár 70 éves boldog házasságban élő emberek és olyanok is, akiknek a házassága maga volt a pokol, és kapcsolatuknak válás lett a vége. Ezek az emberek egy nagyon komoly figyelmeztetést fogalmaznak meg arról, hogy mi a legnagyobb hiba, amit egy hosszú távú kapcsolatban elkövethetünk. Szerintük többnyire mindenkiben van egy bizonyos mértékű vágy arra, hogy a partnerét megváltoztassa.

Azt tanácsolják mindenkinek, hogy soha ne várják el a partnerüktől, hogy a házasság után megváltozzon. Fogadd el a partneredet olyannak, amilyen, vagy inkább ne házasodj meg.

Miért is akarunk összeházasodni azzal, akit nem szeretünk úgy, ahogy van?

Idővel a bolhából is elefánt lesz

A legtöbben nagy árat fizettek azért, hogy ezt a leckét megtanulják: évtizedekig éltek boldogtalan házasságban, vagy váltak el, mert a partnerükre projektként tekintettek, akit meg kell változtatni a saját fejlődésük érdekében. Ami a kapcsolatotok elején egy kicsit zavar a partneredben, azt 20 év múlva utálni fogod. Vagy együtt tudsz élni vele vagy nem, de az elfogadás nem változtatja meg a másik embert.

Mielőtt tehát házasságra adnád a fejed, érdemes tisztában lenned azzal, hogy semmin nem fog tudni változtatni az, akihez hozzámész. Úgy kell elképzeld az együttéléseteket a következő 60 évre, amilyen ő most. Ha ez sikerült, tedd fel a kérdést: „Még mindig akarom?”.

Tényleg nem változunk életünk végéig?

A legfontosabb lépés ebben a történetben, hogy jól válaszd meg a társadat, illetve vizsgáld meg alaposan és őszintén, hogy milyen tulajdonságaival tudsz és melyekkel nem tudsz együttélni. Válaszolj őszintén arra a kérdésre is, hogy boldog leszel-e mellette akkor is, ha az általad nem kedvelt tulajdonságait nem tudja levetkőzni, vagy ha házasságkötés után sem szeretne majd gyereket, esetleg nem fogy le, nem jár edzeni stb.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást