Divat / Stílus

Dobd fel régi gönceidet és készíts magadnak új ruhákat néhány egyszerű átalakítással!

Dobd fel régi gönceidet és készíts magadnak új ruhákat néhány egyszerű átalakítással!

Már nagyon unod, hogy a régi, megunt ruháid csak a helyet foglalják a szekrényedben? Azért mielőtt megszabadulnál tőlük, adj nekik egy esélyt az újrakezdésre ezekkel a szuper, csináld magad technikákkal!

Hosszúból shortot

Talán ez a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás – de tudod, hogy lehet ezt a technikát igazán könnyen bevetni?

Nos, először is mérd meg a nadrágod mindkét szárán a megfelelő hosszt, így nem fordulhat elő, hogy rosszul vágod le a felesleget. Ezután már meg is szabadulhatsz az alsó résztől (ha bizonytalan vagy, természetesen először mindig hosszabb részt hagyj, hiszen azt könnyű rövidíteni).

Végül csak azt kell eldöntened, hogy visszahajtanád, vagy rojtosan hagynád a nadrágodat!

Előbbi esetén egyszerűen fordíts vissza egy kevés anyagot, majd vasald le, hogy fixen a helyén maradjon.

Ha inkább a rojtos megoldás mellett voksolsz, akkor szemöldökcsipesszel fejtsd le a vízszintes szálakat a vágás felett. El is készültél!

Az új és egyedi nadrágodat eztán már kedvedre díszítheted.

Dobd fel csipkével!

Ezt a praktikát  nadrágok és szoknyák esetében is alkalmazhatod! Csupán a régi, megunt darabra és némi csipkére lesz szükséged.

Ha a csipkeanyag inkább keskeny és hosszú, kezd el vele körbeölelni a ruhádat: haladj vízszintesen, nadrág esetében külön-külön mindkét száron.

Gombostűvel rögzítsd az anyagot, utolsó lépésként pedig varrd rá néhány helyen a csipkét a ruhádra. Fontos, hogy a felső réteg mindig kicsit rálógjon az alsóra, így lesz igazán látványos a végeredmény!

Nagyobb mennyiségű csipke esetében vágd méretre az anyagot, helyezd rá a ruhádra, majd a korábban leírt módszer segítségével rögzítsd.

Ahogy a képen láthatod, ezzel a praktikával még az egészen rövid nadrágot is szolidabbá tehetsz.

Vágd be a hátát!

Az interneten számtalan inspirációt találsz a különféle minták megvalósítását illetően.

Márpedig ezeknek köszönhetően fiatalos, izgalmas és természetesen egyedi ruhákat készíthetsz! A nadrágok esetében ugyancsak alkalmazhatod ezt a módszert, de először jobban jársz, ha a megunt pólóddal próbálkozol.

Utóbbi anyagával könnyebb dolgozni, ráadásul a vágások is sokkal szebben idomulnak majd az elképzeltekhez.

Az új felsődhöz először is fel kell rajzolnod a választott mintát: próbálkozhatsz a szívvel, körrel, de az egyenes vonalak, a háromszögek sokkal egyszerűbbek. Használj vonalzót és tollat, majd jöhet a vágás!

Egymástól egyforma távolságra vágd be az anyagot, ügyelj arra, hogy a csíkok is szimmetrikusak legyenek. Végül kicsit görgesd meg az anyagot az ujjaid között, hogy az szépen összeugorjon. Ennyire egyszerű!

Festék a sálra

Mivel nyakunkon az ősz, lassan talán te is előveszed a sálaidat – és ha már előkerül pár megunt darab, itt az idő feldobni őket!

Teríts a sál egyik felére egy papírt, majd miután lemérted, kezdj el mintát rajzolni rá.

Ha speciális papírt vásárolsz, akkor rá is vasalhatod az anyagra, így jóval könnyebb lesz vele dolgozni – ellenkező esetben egyszerűen most is használhatsz gombostűket.

Ha ezzel megvagy, vidd fel a textilfestéket az anyagra – ügyelj rá, hogy a papírt kevésbé érje, így elkerülheted, hogy átázzon.

Miután a festék megfogta a régi sálat, távolítsd el az anyagról, és már el is készült a teljesen új kiegészítőd.

Köves minták

Ennek a technikának nem csupán az az előnye, hogy hihetetlenül egyszerű, hanem hogy a sálas trükkhöz hasonlóan gyakorlatilag minden felületen bevetheted.

Igaz, vásárolnod kell hozzá az ízlésedhez és az alkalomhoz megfelelő köveket, strasszokat, vagy gombokat, de akár a régi ruháidról is lefejtheted a felesleget.

Rajzold az anyagra a választott mintát, majd rendezd el rajta a díszeket – csak akkor kezdj el ragasztani, ha biztos vagy a látványban, hiszen utólag nehéz lesz módosítani!

Végül rögzítsd a strasszokat ragasztópisztoly, vagy speciális textilragasztó segítségével, ha pedig szegecsekkel dolgozol, hajtogasd vissza a saját kis lábaikat. A mosásnál pedig legyél óvatos!

Ezeket a ruhákat jobb, ha kézzel öblíted át, így egész biztos, hogy nem esnek majd le róluk a díszek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást