A divatos gél és porcelán körmök

A divatos gél és porcelán körmök

Címlap / Stílus / Test / A divatos gél és porcelán körmök

Szépek, tartósak és nőiesek. A manikűrdivat az elmúlt években rengeteg változáson ment keresztül.

Egy nő ápoltságáról a leginkább a keze árulkodik. A jól rendben tartott körmök vonzzák a tekintetet, legyen a köröm egyszerű és visszafogott vagy extravagáns. A szalonok rengeteg újdonsággal várják a menikűröztetni kívánó vendégeket, színekben, formákban és anyagokban egyaránt. A gél körmök mellett igen elterjedtek a porcelán körmök is, hiszen sokkal könnyebben kezelhető és természetesebb a gélnél. Ugyanakkor a porcelánnal különleges formákat alakíthatunk ki, mint a Stilet vagy Edge.

A porcelánnal lehetségessé vált a 3D medellek létrehozása. Előnye, hogy levegőn szárad, tartós és olvadással távolítható el. Az egyetlen kellemetlenség, amely a porcelán körmökkel jár, az erős szaga. A gél előnye, hogy szagtalan a felvitelkor, de csak UV fényen szárad, ez pedig kisebb égést, csípést okoz a körömágyakon. A gélt csakis részeléssel lehet eltávolítani.

Divatos szinek és formák

A köröm végleges formája általában szögletes, ovális, hegyes. Az extrém hegyes körmök bár első ránézésre érdekesnek hatnak, mégis ezek igen elegáns, finom, nőies részletek lehetnek egy nőn. A legkedveltebb formák az oválisak maradnak, hiszen legtöbbünknek előnyösek. 2009 meghozta a legújabb körömdivatot, a hegyes formát (Edge), amely az ukrán Valentino Danisenko-nak köszönhető. Sokak szerint ez a forma igazán újító, legtöbb nő imádja mert tartós, kényelmes, különleges és elegáns.

Ebben a szezonban az erős szinek vannak divatban: sárga, élénk zöld, narancssárga, lila, kék és fekete. A pasztel szinek sincsenek kizárva, de ezeket inkább melegebb időkre ajánlják a manikűrösök. A kézi festés volt, van és lesz, hiszen nem csak esztétikus de értékes és egyedi. Gyakran használatosak különböző köröm aplikációk, mint például az akvárium efektus. A körömre felvihetők különböző tollak, szárított virágok, arany és ezüst papírok, kagylók, csipkék, kristályok stb.

Négy hétig is tarthat

A műkörmök három-négy hetente szorulnak “javításra”, ilyenkor el kell távolítani a gél vagy porcelánréteget, alakítani kell a formán és újra kell építeni a körmöt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást