Diéta borral?

A legfrissebb hírek szerint a bor fogyasztása meggátolhatja a hízást. Tehát, ideje letenni a „tisztító” gyümölcsleveket és teákat!

Bármilyen furcsán is hangzik, a kutatók megállapították, hogy a bor segíthet kordában tartani a testsúlyt. Természetesen, nem egy egész üveg legurításáról van szó, hanem napi egy pohár a javasolt. Olvasd tovább cikkünket és tudd meg hogyan nyilatkoznak erről az orvosok.

A bizonyíték lenyűgöző.

A kutatók 13 év alatt figyeltek meg 20,000 normális testsúlyú nőt. Az idő múlásával, azok a nők, akik naponta megittak egy-két pohár vörösbort, 30%-kal kevesebb esélyt mutattak az elhízásra, mint azok akik nem ittak. Likőrt és sört fogyasztó nőket is nyomon követtek, azonban, csak a vörösbort fogyasztók esetében volt látványos az eredmény. Ez nem meglepő, hiszen a bor antioxidánsokban gazdag, melyek csökkentik a koleszterin szintet és a vérnyomást.

Beindítja a szervezetet

Az egyik ok, amiért a bor hozzájárulhat az egészséges súlyvesztéshez az, hogy az ital beindítja a szervezeted, hogy az elégesse a kalóriákat. A nők szervezete kevesebb olyan enzimet termel, amely az anyagcseréhez szükséges, mint a férfiaké, így egy ital megemésztéséhez állandóan kell termelnie azt az enzimet, amely energia égetést követel.

Ez azt jelenti, hogy te sokkal több hasznát látod egy pohár szőlő nedűnek, mint a párod, hiszen az ő szervezetének nem kell olyan keményen dolgoznia az emésztésért.

Kalóriaégetés

Továbbá, az alkohol miatt még több kalória éghet el a hőtermelés miatt. Az alkohol megemelheti a test hőmérsékletét, így a testet még több kalóriától szabadul meg. Az orcák ilyenkor pirulnak ki egyes embereknél.

Étvágy csökkentése

Ez azonban nem minden. A tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik mértékkel italt fogyasztottak, kevesebbet ettek. Bár ezt a kutatók nem tudják megmagyarázni, arra tippelnek, hogy ilyenkor a nők lassítottak életvitelükön és leültek ízlelni az ételt és az italt.

Összesítve a tényezőket, a bor fogyasztásának köszönhetően, csökken a kalóriabevitel, miközben a test energiát éget. Ez azt jelenti, hogy csökken az esélye a hízásnak. Akármilyen jól is hangzik, az ételt semmilyen esetben sem szabad itallal helyettesíteni, hiszen így a szervezet elesik a kulcsfontosságú tápanyagoktól. Arról se feledkezzünk meg, hogy 150 ml bor 125 kalóriát tartalmaz, ezért önmagában az italozás nem egy fogyasztó stratégia.

A túlzásba vitt alkohol fogyasztás súlyos problémákhoz és betegségekhez vezet. Ajánlott tehát, egészséges étrend és rendszeres testmozgás mellett egy pohár bor.

Egészségünkre!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást