Dekorálj növényekkel: 5+1 ötletes megoldás nem csak kis lakásokba

Dekorálj növényekkel: 5+1 ötletes megoldás nem csak kis lakásokba

Címlap / Otthon / Dekor / Dekorálj növényekkel: 5+1 ötletes megoldás nem csak kis lakásokba

Egy kevéske zöld azonnal élet telibbé, üdébbé teszi az egész lakást, főleg, ha kreatívan rendezed el a kis növényeidet. Mindegy, hogy aprócska lakásban, vagy nagyobb helyen laksz, az alábbi ötletek mindenhol jól mutathatnak.

Terjeszkedj a térben!

A mennyezetről lelógó kaspók nem csak helyet spórolnak neked, de jól is mutatnak, főleg, ha nem a nagyi által horgolt tartókba helyezed őket – ennek a divatja már valóban a múlté.

De a rusztikus anyagokból készült tartók modern, letisztult, minimalista kaspókkal párosítva rendkívül trendinek számítanak a lakberendezésben, ráadásul kellemes, szellős hatást keltenek, amit egy pozsgás zöld növény csak még üdítőbbé tesz.

Találj nekik helyet!

Olyan nincs, hogy egy lakásban ne lenne hely a növényeknek, csak meg kell találni.

Ha van galériád, jó eséllyel a lépcső melletti fal üresen árválkodik – ide egy, a fallal megegyező színű lécet kell csak felfúrnod, és szinte olyan lesz, mintha lebegnének a virágaid.

Választhatsz futónövényeket is, de akkor tartsd kordában őket, mert ha túlságosan elterebélyesednek, akkor zsúfolt hatást kelthetnek a lépcsőfordulóban.

Kellemeset a hasznossal

Végképp híján vagy a helynek?

Vagy csak úgy érzed, nem elég a motivációd, hogy rendszeresen locsolgasd, gondozd a növényeidet? Akkor telepíts a konyhádba fűszernövényeket, és nem csak egy üde foltot kapsz, de a főzést is magasabb szintre emeled.

Elég, ha kisebb méretű befőttes üvegeket használsz, amiket felcsavarsz egy fadarabra, hogy rusztikus hangulatú és helytakarékos fali fűszerkerted legyen.

3D képek

Egy kis polcra tett növény is jól mutat, de sokkal magasabb szintre emelheted a növényes dekorálást, ha nem polcokra, hanem falra fúrt kis dobozokba rakod a futónövényeidet, és köréjük még néhány festményt vagy fotót is akasztasz.

Így olyan hatást keltenek, mintha a valódi növényeid is egy kép kereteiben ülnének, csak éppen fogták volna magukat, és lenőttek volna a vászonról.

A szoba éke

Tényleg csak apróság, de nekem azonnal megtetszett ez a kis sziklakerti növény, amit saját üvegház óv és olyan, mintha egy különleges ékszer lenne, a hozzá illő dobozban.

Apró, mégis gyönyörű dekoráció, ráadásul ha gyerkőc vagy kisállat is van a házban, akkor egy fokkal nyugodtabb lehetsz, hogy talán nem csócsálják meg a zárt dobozba rejtett növénykédet – cserébe viszont a törékeny üveg miatt kell óvatosnak lennetek!

Tökéletes térelválasztó

Ha egy egyszobás lakásban szeretnéd elválasztani a lakrészeket, vagy csak intim hangulatot teremtenél valahol, akkor is tökéletes választás a futónövény, ami a teret kettéosztja, ugyanakkor nem zárja ki teljesen a fényt.

Elég egy kalaptartó vagy egy régi fogas ahhoz, hogy elkészítsd a saját térelválasztódat! 

A növényeket alulra tedd, a damilt pedig az állvány felső részére kösd, erre futtasd fel a futónövényeket!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást