Otthon / Szórakozás

Decemberben ezekért a filmekért érdemes beülni a moziba

Decemberben ezekért a filmekért érdemes beülni a moziba

December a családi, baráti együttlétek, meghitt pillanatok időszaka, ilyenkor általában még azok is eljutnak moziba, akik máskor nem nagyon. Válogatásunkba karácsony és szilveszter témájú, ünnepre hangolt filmeket is találtok – a BÚÉK című magyar filmben látható szituációkról, eseményekről biztosan tudtok majd vitázni, beszélgetni a barátaiddal!

1. Álommeló

Ha szereted Jennifer Lopezt és a könnyű kis vígjátékokat, akkor nézd meg az Álommelót! Maya (Lopez) egy szupermarketben dolgozik, szeretné az életét felpezsdíteni, új pozíciót, jobban fizető állást akar. Megpályázza a menedzseri állást, de nincs meg a képesítése hozzá. Nem adja fel. Új Facebook-profilt kap, oldalát a barátai kiglancolták, felturbózták, azaz kap egy új személyiséget, új szokásokkal, kapcsolatokkal, tapasztalatokkal. Beválik.

Állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Megújult, elegáns külső, sok fizu, új életminőség! De alkalmazkodnia kell a pozíció adta feladatokhoz, és azzal sem számol, hogy ő lesz az egyetlen, aki a papírjai szerint beszél kínaiul. A filmben Lopez mellett játszik Milo Ventimiglia is, akit többek közt a Szívek szállodájából is ismerhetsz, ő volt Jess.

2. A Grincs

Grincs szőrös, mogorva zöld lény, akiből a szeretet ünnepe gyűlölködést, utálatot vált ki. A barátságtalan, gonoszkodó Grincs Theodor Seuss Geisel elméjéből pattant ki évtizedekkel ezelőtt.

Most újra mesefilm készült róla a Gru és a Kis kedvencek titkos élete alkotóitól.

Grincs szétszedi a kedves kis hóembereket, leveri a boltok polcairól az árut, ott bosszantja a lelkes karácsonyvárókat, ahol tudja. Álmikulásnak készül, de az ő célja bizony nem az ajándékozás! Mindent elkövet, hogy ellopja a karácsony varázsát, elvegye az emberek örömét. Grincs kis kutyuskája viszont a gazdijával ellentétben nagyon aranyos!

3. Mary Poppins visszatér

Az ünnepekhez kell egy kis varázslat! Mary Poppins bájos történetét gondolta tovább a Disney. A trükkös dadus esernyőjével visszaszáll Banksékhez. Michael és Jane felnőtt, Mary Poppins viszont semmit sem öregedett. Stílusos, elegáns, fiatalos, lendületes. A látványos Disney-filmben Poppinst Emily Blunt kelti életre.

Az 1964-es klasszikus folytatásában a varázslatokra képes dadus több mint 20 év után Michael (Ben Whishaw) gyerekeire vigyáz. Mivel a családnak szüksége volt egy kis lelki felfrissülésre, megújulásra, ezért érkezett Poppins személyében a segítség. Rob Marshall filmjében Colin Firth és Meryl Streep is játszik. Az álomvilágot teremtő fantasyt nézve az embernek kedve lenne újra gyereknek lenni. Családi mozizáshoz kiváló választás!

4. BÚÉK

Te be mernél vállalni egy olyan játékot, ahol a pároddal és a közelebbi barátaitokkal kiteszitek a telefontokat, és minden bejövő hívást, üzenetet közösen fogadtok? Ki mernéd teregetni a titkaidat? Vannak egyáltalán?

A BÚÉK című film egy több országban is nagyot szólt olasz film magyar remake-je, vagyis inkább magyarra ültetése. A Teljesen idegenek című film kegyetlen felismerésekkel teli csalódáshalomnak mutatta be ezt a jópofa mókának induló játékot.

A magyar verzió ugyanazt a történetet követi, ugyanolyan alaphelyzetekkel, viszonyokkal – mert a filmben bizony mindenkinek van titka, titkos élete, vállalhatatlan énje, párja elől elrejtett énje, be nem vallott vágyai, szorongásai, kalandjai. Aztán minden szétesik, mindenki csalódik, és nagy felismeréseket kell tennie a baráti közösségnek. Lehet nem is ismerik egymást igazán…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást