Életmód / Család

Cuki halloween jelmezek a gyermekednek!

Október 31-én este a tengerentúli csemeték jelmezbe bújnak, és a környékbeli házakba csöngetve édességeket gyűjtenek. A szokás nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, sok iskola már halloween-partit is szervez a kicsiknek. Ha szeretnél segíteni a csemetédnek, hogy milyen maskarát érdemes magára öltenie, hasznodra lesznek a következő tippek.

Tudjon benne mozogni és kényelmes legyen!

Egy önfeledten játszó gyermek számára a kényelem a legfontosabb. Olyan jelmezt kell felvennie, amiben hosszú órákon át jól érzi magát, és nem szorul folytonos igazításra.
Lényeges, hogy figyelembe vedd a helyszín hőmérsékletét, hiszen a nem túl vékony és nem túl vastag anyag kiválasztása nemcsak a komfortérzet szempontjából számít, hanem egy esetleges megfázástól is megóvhatja a gyereket.

Legyen benne az ő személyisége is!

Meglepően sokan feledkeznek meg a poronty saját akaratáról, ha vele kapcsolatos döntésről van szó. Ne tartozz az ilyen szülők közé: minden kisebb-nagyobb dologban kérd ki a véleményét – még akkor is, ha szerinted nem tud túl konstruktívat mondani!
Egy halloweeni jelmez egyébként az abszolút kisebb horderejű döntések közé tartozik, éppen ezért gyakorlatilag kockázatmentes a kérdés.

Legyen benne könnyű pisilni!

Az Amerikai Egyesült Államokban nem meglepő az a tanács sem, hogy simán meg lehessen oldani a jelmezes pelenkacserét, mert ott még a kisbabákat is felöltöztetik. Nálunk ez egyelőre nem divat, de egy szobatiszta csemeténél is gondolni kell arra, hogy a gyermek könnyűszerrel kihámozhassa magát a maskarából a mosdóban.
Gondolj csak bele, milyen idegesítő lenne szegénynek, ha nagyon vécére kellene mennie, és több perces procedúra állna előtte…

Olvastad már?  Az 5-10 évesek majdnem felének van már mobiltelefonja

Törekedj a vidámságra!

Míg a felnőtteknek szóló halloweeni jelmezek elsősorban a félelemre és a szexualitásra helyezik a hangsúlyt, a gyerekeknél természetesen érdemes könnyedebb témát választani.
A mesefigurák például bármikor előkaphatók ilyen célra – csakúgy, mint bármilyen cuki dolog. A pandamacitól az óriás sütőtökön át a tündérig bármi lehet a csemete. Nem muszáj boszorkánynak, múmiának vagy zombinak öltöznie!

Festék vagy álarc?

Kérdezd meg a gyereket, hogy álarcot vagy arcfestéket viselne-e szívesebben. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai: a maszkban könnyebb megizzadni, kényelmetlenséget okozhat, illetve gátolhatja a levegő szabad áramlását, az arcfesték ugyanakkor irritáló lehet érzékeny bőr esetén.
Javasoljuk, hogy egyik évben az egyik, máskor pedig a másik megoldást próbáljátok ki, így hamarosan lesz a kicsinek összehasonlítási alapja.

Pénztárcabarát újrahasznosítás

Jelentős összeget spórolhatsz meg, ha újrahasznosítod a régi jelmezeket, vagy éppen meglévő ruhadarabokat alakítasz át az aktuális célnak megfelelően. Senki sem mondta, hogy egy vagyont kell költened erre az ünnepre – elég egy kis kreativitás meg kézügyesség, és már készen is vagytok vele!
Az aranyos maskarák között egyébként is meglepően „egyszerű az átjárás”: az angyalból seperc alatt tündért faraghatsz, a Disney-hercegnők alapjában véve hasonlítanak egymásra, egy fekete vagy fehér lepel meg sok mókának lehet az alapja.

Alkossatok közösen!

Akár saját készítésű jelmezt csináltok halloween alkalmából, akár egy kölcsönző felé veszitek az irányt, a cél megbeszélése és az utánajárás minőségi közös időtöltést jelenthet számotokra, ha eleve úgy állsz a témához. Sokkal több mindent megtudhatsz a csemetédről, mint hinnéd, amikor megkérdezed tőle, minek szeretne öltözni, s miért pont arra esett a választása.
Fontos, hogy ha neked ellenérzéseid vannak a halloweennel kapcsolatban – ami nem csoda, hiszen idegen eredetű, mostanában meghonosodó ünnepről van szó –, semmiképpen se törd le a gyermeked lelkesedését, hiszen ez csak eggyel több alkalmat jelent számára a játékra!

Olvastad már?  Ez az 5 jel arra utal, hogy a gyermeked különleges képességekkel lett megáldva