5 csodás őszi dekoráció a nyári lámpásokból

5 csodás őszi dekoráció a nyári lámpásokból

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 csodás őszi dekoráció a nyári lámpásokból

Mindig is nagyon szerettem a lámpásokat, ezért külön örömmel töltött el, amikor végre lett elegendő helyem velük díszíteni az otthonomat. Azonban nem csak azért lopták be magukat a szívembe, mert önmagukban is kifejezetten dekoratívak, hanem mert igazán könnyen szezonra szabhatóak. Nyáron éppúgy megállják a helyüket, mint a karácsonyi díszek szerves részeként – és persze az őszből sem hiányozhatnak!

Bájos dísztökök

Ha egyetlen lámpás dekorációt kell kiemelni az őszt tekintve, akkor alighanem a tökös díszekkel kell kezdenünk a sort. A lehető leggyorsabb és talán legegyszerűbb dísz egyben a leglátványosabb is – nincs más dolgod, mint dísztökökkel megtölteni a lámpásokat, és már el is készültél!

Persze, ha egy kicsit komolyabb összhatást szeretnél elérni, akkor érdemes kompozíciókba rendezned a lámpásaidat. Erre remek megoldást kínál az, ha több lámpást állítasz egymás mellé, vagy a környezetüket is dekorálod: nagyobb méretű tökökkel, bogyós ágakkal, levelekkel, krizantémokkal. 

Képek: 1, 2

Gyertyafényes hangulat

Egy kicsit már a karácsonyi hangulatot vetítik elő a gyertyás dekorációk, de általában decembernél jóval korábban elkezdünk díszíteni velük. Ha te is kedveled a gyertyafényes hangulatot, akkor érdemes egy-egy lámpásba becsempészned ezekből a különleges kiegészítőkből. Amennyiben más dekorációs elemeket is tennél az adott lámpásba, jobban jársz a ledes, elemmel működtethető változatokkal, hiszen ezek nem gyúlékonyak, nem kell aggódnod azért, hogy lángra lobban az őszi dekorációd.

Ellenkező esetben, ha magukban használnád a gyertyákat, az adott lámpásokat már ne díszítsd másként, illetve helyezd el őket őszi hangulatú környezetbe, hogy ne legyen túlságosan karácsonyi a hangulat, amit közvetítenek.

Képek: 1, 2

Feldíszített lámpások

Bár csodásan festenek azok a lámpások, amiket belülről díszítesz fel, nem csak ez az opció létezik. Azon túl, hogy érdemes őket kompozíciókba rendezned, a lámpásokat akár kívülről is könnyedén a szezonhoz igazíthatod. Remek és nagyon egyszerű lehetőség, ha választasz egy őszies hangulatú szalagot, amiből készítesz egy feltűnő masnit – ha ezt rögzíted a lámpás tetején, már el is készültél a különleges dekorációddal.

A szalag mellé persze kerülhetnek egyéb díszek is: mű- és vágott virágok, tobozok, dísztökök, készen megvető dekorelemek.

Képek: 1, 2

Kompozíciók kiegészítéseként

A lámpások saját magukban is nagyon dekoratívak, ezért bármilyen összeállításban megállják a helyüket. Már csak ezért is érdemes felhasználni őket az őszi díszek készítése során! Azonban még két okból kifolyólag csodás választásnak bizonyulnak a szezonban: egyrészt már eleve melegítő, fényt árasztó hatást kötünk hozzájuk, ami nagyon jól jön az őszi időszakban, másrészt akár az apró díszeket is bátran beléjük szórhatjuk.

Legyen szó gesztenyéről, szárított bogyókról, vagy készen vett, miniatűr díszekről, a lámpásokban ezek az apróságok bármikor helyet kaphatnak. Akár részben, akár teljesen megtöltheted őket, elférnek bennük azok a dekorációs elemek, amiknek máshol nem sikerült helyet találnod.

Képek: 1, 2

Külön világ

Ha szereted a mesebeli díszeket, vagy imádod, ha minden dekorációd magában is egy külön kis világot teremt meg, akkor érdemes a lámpásokra egyfajta alapként tekintened. A csukható ajtók remek lehetőséget kínálnak arra, hogy odabenn szabadjára engedd a fantáziádat, és miniatűr kiegészítőkkel mesevilágot teremts bennük.

Képek: 1, 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást