Így csalj le 5 kilót az őszi szetteddel

Így csalj le 5 kilót az őszi szetteddel

Címlap / Stílus / Divat / Így csalj le 5 kilót az őszi szetteddel

Szinte mindannyian formás alakra, karcsú derékra, hosszú lábakra és vonzó megjelenésre vágyunk. Természetesen mindehhez nélkülözhetetlen egészségesen táplálkoznunk és rendszeresen mozognunk, azonban számos olyan öltözködési praktika létezik, mellyel csalhatunk néhány centit itt-ott. Mai cikkünkben hasznos, ugyanakkor könnyen megvalósítható divatötleteket mutatunk, melyekkel optikailag akár 5 kiló mínuszt is elérhetünk.

 

 

Hangsúlyos kiegészítők

Képek forrása: 1,2,3,4

Ahhoz, hogy megfelelően alkalmazzuk ezeket az apró tükröket, fontos tisztában lennünk az adottságainkkal, előnyös és kevésbé kedvelt részeinkkel. Ismernünk kell, melyek azok a területek, amiket hangsúlyozni szeretnénk, s melyek, amelyekről inkább elterelnénk a figyelmet.  

Az előnyös területek hangsúlyozásának egyik legjobb eszköze lehet a statement kiegészítők bevetése. Ha arcunk környékére, valamint felsőtestünkre szeretnénk terelni a figyelmet, bátran válasszunk hatalmas, csillogó nyakéket vagy statement fülbevalót, míg ha inkább testünk középső részeire fókuszálnánk, karkötők halmozásával érhetjük el a kívánt hatást. 

Képek forrása: 1,2,3,4

Hosszított kabátok

Képek forrása: 1,2,3,4

Az idei ősz hatalmas kedvencei a térd alá érő blézerek, ujjatlan vagy hosszú ujjú kabátok. Szuper praktikusak, hiszen ápolnak és eltakarnak, segítenek elrejteni a nem kívánt deréktáji párnácskákat és apróbb hurkákat, optikailag nyújtanak, valamint vékonyabbnak mutatják a lábakat. Egy jól megválasztott övvel pedig különösen csinos összhatást érhetünk el, kiemelve derekunkat.

Kifejezetten alacsony hölgyeknek azonban nem ajánlott viselet, hiszen a térd körül vagy vádli közepénél végződő szabások összenyomhatnak, még kisebbnek mutathatnak. 

Merész sarkakon és talpakon

Képek forrása: 1234

Amennyiben felsőtestünk erősebb, érdemes egy különleges, extravagáns cipő segítségével feldobni őszi szettünket, lefelé terelve a figyelmet. Az idei szezon óriási kedvencei a többszínű darabok, de hódítanak a metálosan csillogó cipőcsodák is. Természetesen egy csinos magassarkú optikailag nyújt, vékonyabb és kecsesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ugyanakkor a kényelmesebb, lapos darabok között is rengeteg különleges szépséget találunk. Még mindig trendinek számít például a boyfriend fazon, de a metálorrú capc-toe slip-onok is szóba jöhetnek.

Világos kontra sötét színek

Képek forrása: 1,2,3,4

Nem titok, mégis sokszor megfeledkezünk róla, hogy a világos színek nemcsak vonzzák a tekintetet, de optikailag erősíthetnek is, míg a sötétebb árnyalatok slankítanak. Ez korántsem jelenti azt, hogy az all-black trendnek hódolva minden reggel tetőtől talpig feketébe kellene bújnunk. Sokkal fontosabb, hogy megfelelően játsszunk az árnyalatokkal: a világosabb tónusú ruhadarabokat mindig a kiemelni kívánt területeken viseljük. Így például a fenékben, combban erősebbeknek érdemes kerülni a fehér nadrágokat, és inkább felül viselni halványabb színeket, míg a teltebb keblű lányok bátran választhatnak világos topokat, amennyiben ezt az előnyös tulajdonságukat szeretnék hangsúlyozni. 

Képek forrása: 1,2,3,4

Feltűnő minták

Képek forrása: 1,2,3,4

Hasonlóan a világos színekhez, a feltűnő mintákkal is érdemes óvatosan bánni. Mivel szintén erősen vonzzák a tekintetet, érdemes olyan területeken viselnünk ezeket a darabokat, melyeket szeretünk magunkon. Az idei ősz – tél hatalmas slágerei például a grid – print, azaz rácsos mintás, valamint a szőrmével dekorált darabok. Ezeket a feltűnő megoldásokat szintén ügyesen kell beépítenünk napi összeállításainkba; ha bizonytalanok vagyunk, elegendő lehet mindössze egy sál, táska vagy cipő formájában megjeleníteni őket. 

Reméljük, sikerült néhány ügyes praktikával szolgálnunk, és találtatok a fentiek között hasznos új ötleteket! Találkozunk hamarosan!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást