Családi programok mindenkorra

Családi programok mindenkorra

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Családi programok mindenkorra

Egy a családdal töltött nap csodálatos élményekkel kecsegtet- persze csak abban az esetben, ha egy kicsit előre tervezel. Lássuk hogyan lehet tartalmasan eltölteni egy hétvégi napot a családdal!

Kerti party

Abban az esetben, ha van egy kis kert, akkor ebben a melegben tökéletes választás lehet egy jó kis kerti sütés. Nem kell feltétlenül hatalmas költségekbe verni magad, elég, ha csak egy kis szalonnát meg hagymát készítesz be, és mindenkinek a kezébe nyomsz egy nyársat.
Abban az esetben, ha a család nem díjazza annyira a szalonnát, helyettesítheted zöldségekkel is (a cukkini például kitűnő választás).

Piknik

Akkor sem dől össze a világ, ha nincsen kertetek. Ebben az esetben válassz ki egy nyugodtabb környéket, erdővel, szép tisztással és tűzrakó hellyel. Ezután fogd kézen a családodat, mindenki vigyen valamilyen alapanyagot, és rendezzetek egy kellemes pikniket.
Ez azért is ideális, mert a kicsik remekül lefoglalják magukat az erdőben, a nagyobbak pedig jókat esznek miközben a friss levegőn, jó társaságban töltik az időt.

Kirándulás

A családi összejöveteleknél nem kell feltétlenül mindig enni. Bár tudjuk, hogy az étkezések összehozzák a családot, de nem szükségszerű, hogy ez legyen az egyetlen családi tevékenység, ahol mindannyian jelen vagytok. Tökéletes időtöltés lehet egy kellemes kirándulás is.
Látnivaló van bőven, így biztosan élvezni fogjátok. Arra azonban figyelj, hogy a nagyszülők vagy a kisgyerekek már nem fogják annyira bírni az iramot, így olyan helyet válassz, aminek könnyebb a terepe.

Társas

A méltán kedvelt és mindenki számára boldog emlékeket idéző társasjáték sem maradhat ki a családi tevékenységek közül. Legyen szó stratégiairól, műveltségeiről, vagy esetleg egy kisgyereknek való társasról, mindenképpen élvezni fogjátok a játékot.
Arra kell csak figyelni, hogy lehetőleg mindenki tisztában legyen azzal, hogy egy játékról van szó. Az élmény ugyanis teljesen tönkre tudja tenni az, ha valaki túl komolyan veszi, és ha veszít, akkor dühös lesz, és esetleg el is vonul.

Film

Ha egyáltalán nincsen kedvünk kimozdulni, vagy rossz az idő, és semmi máshoz nincs hangulatunk, akkor persze használhatjuk a tévét is. Válassz ki egy jó kis filmet, ami később remek beszédtéma is lehet. A műfajnál tartsd szem előtt, hogy nem csak te fogod nézni az opust.
A horror és a dráma olyan műfajok, amit egy kisebb gyerek nem feltétlenül fog értékelni, egy aranyos családi film azonban telitalálat lehet. Nem kell tőlük sokat várni, de remek időtöltést jelentenek, és a család minden tagja élvezni fogja.

Színház

A színház egy elfelejtett kikapcsolódási lehetőség, ami nagy baj. Hiszen nagyon is élvezhető, az ember ki is mozdul, és biztosan maradandó élménnyel gazdagodik.
Ez igaz akkor is, ha az egész család felkerekedik, és megnéz egy jó előadást. Sajnos azonban azt sem lehet elhallgatni, hogy nem éppen olcsó szórakozás, főleg akkor nem, ha egy egész család számára szeretnénk jegyet venni.
Egyszer – egyszer azonban megéri a beruházást, hiszen az élmény valóban maradandó.Amikor a csalálunkkal találkozunk, akkor is érdemes egy kicsit előre gondolkozni. Hiszen nem csak az a lényeg, hogy fizikailag együtt legyünk, hanem az is, hogy közös élményekkel gazdagodjunk, és kellemesen, vidáman tölthessük el együtt az időt.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást