Nem csak a fehér lehet opció: a 10 legszebb szín aprócska fürdőszobákhoz

Nem csak a fehér lehet opció: a 10 legszebb szín aprócska fürdőszobákhoz

Címlap / Otthon / Dekor / Nem csak a fehér lehet opció: a 10 legszebb szín aprócska fürdőszobákhoz

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, ha egy helyiség kicsi, akkor csak és kizárólag a fehér passzolhat hozzá. Ez egyáltalán nincs így! Az ugyan igaz, hogy a világos színek képesek optikailag növelni a teret, de sajnos könnyű velük unalmassá, egyhangúvá változtatni a helyiséget. Ráadásul már jóval több lehetőséget ismerünk a tér optikai tágítására, úgyhogy nincs ok hófehérre meszelni még az egészen aprócska fürdőszobát sem. 

Púderrózsaszín

A fehér sokszor azért kézenfekvő választás a fürdőkben, mert a szaniterek a legtöbb esetben ugyancsak fehérek. Ám éppen ezért érdemes megtörni az egyhangúságot valamilyen szép színnel – akár a púder rózsaszínnel, amitől garantáltan csajos és különleges lesz a végeredmény.

A bronzos kiegészítők nagyon jól passzolnak ehhez az érdekes árnyalathoz, miközben a feketével feltűnő és kicsit meghökkentő hatást érhetsz el.

 

Erős vörös

Amíg a púderrózsaszín egy könnyed, laza árnyalat, addig a vörösről ez már nem mondható el. A szenvedélyes, erős és sejtelmes szín garantáltan új megvilágításba helyezi a fürdőszobát.

Egy ilyen feltűnő tónustól a legapróbb helyiség is hangsúlyossá, élettel telivé válik, ráadásul a vörös minden esetben valamilyen különleges, misztikus és erotikus hangulatot áraszt magából.

 

Levendula lila

A lila, azon belül is a levendula lila különösen népszerű lett az elmúlt években, rengeteg kiegészítőt lehet beszerezni ebben a harmonikus, könnyed árnyalatban. Jól passzol a kisebb alapterületű fürdőszobákhoz és jó választás, ha nem tudsz elképzelni valamilyen erős, élénk színt ebben a helyiségben.

A levendula lilát könnyen megtörheted a fehérrel, az arannyal, vagy éppen a bronzos kiegészítőkkel, így egyszerre lehet stílusos és otthonos a fürdőszobád.

 

Olajzöld

Az olajzöld azóta lett újra felkapott és divatos szín, hogy ismét előtérbe kerültek a farmházak, a vintage, vidéki stílusok – a mediterrán lakberendezés pedig soha nem is ment ki a divatból.

Ez a szín tökéletes választás, ha az arany középutat keresed, mert egyszerre stílusos, modern, mégis bájosan vidéki és könnyed. Éppúgy jól passzol a fehér szaniterekhez, a fém kiegészítőkhöz, mint a faanyagokhoz, vagy éppen a barna bútorokhoz.

 

Szürkéskék

Az olajzöldhöz hasonlóan praktikus szín a szürkéskék, legalábbis a két árnyalat tulajdonságai sok mindenben egyeznek. A szürkéskék is hasonlóan feltűnő, mégis alapvetően semleges és sokoldalú árnyalat, ami jól kombinálható a fürdőben gyakran felbukkanó színekkel.

Sőt, az olajzöldhöz hasonlóan jól passzol hozzá a meghökkentően feltűnő narancssárga, terrakotta is, ami még az egészen kicsi alapterületen is hangsúlyosan stílusossá teszi a helyiséget.

 

Drámai sötétkék

A sötétkék már merészebb választás lehet, főleg akkor, ha kicsi a helyiség, de ezeken a példákon is láthatod, hogy nem kell tartanod tőle.

A kék stílszerű opció a fürdőkben, azonban nem kell mindenáron a tengerész hangulatot meglovagolni vele, lehet kifejezetten sikkes, modern, vagy éppen egzotikus az összhatás. A sötétkékhez nagyon jól passzolnak a bronzos, fémes kiegészítők és a fa is tökéletes társa lehet – akárcsak a csillogás!

 

Modern szürke

A szürke az elmúlt években gyűrűzött be a lakberendezésbe és úgy tűnik, menthetetlenül ott is ragadt. Ezt nem csak annak köszönheti, hogy egy alapvetően semleges, mégis nagyon kifinomult szín, hanem annak is, hogy hihetetlenül sokoldalú.

Széles skáláról választhatod meg az alaptónust, így a szürke lehet világos, sötét, de meleg, vagy éppen hideg hatású is.

 

Fekete

Ha valamihez, akkor a feketéhez valószínűleg nem nyúlnál akkor, ha egy egyébként is kicsi helyiséget szeretnél feldobni, esetleg nagyobbnak mutatni. Pedig nincs okod rá, hogy a legsötétebb árnyalatot kizárd a sorból!

A fekete nem csak misztikus és különleges szín, nagyon sokoldalúan kombinálható más árnyalatokkal. Egyáltalán nem nehéz vele stílusos külsőt kölcsönözni az aprócska fürdőknek: ehhez elég egy kis arany, esetleg némi tapéta, és a feketével könnyebben célt érsz, mint gondolnád.

 

Izgalmas ezüst

Az ezüstben az a jó, hogy a legtöbb fürdőszobában már eleve ott van a fémes szín – így ehhez remekül lehet illeszteni némi extra csillogást. Ettől az árnyalattól garantáltan sikkes és feltűnő lesz a helyiség, és a segítségével éppúgy lehet nőiesen ragyogó, mint hihetetlenül modern a végeredmény.

Akárcsak a szürke, úgy az ezüst is rendkívül sokoldalú, és gyakorlatilag nincs olyan szín, amivel ne lehetne párosítani a megfelelő kontextusban. Izgalmas, és jó választás az apró fürdőkbe is!

 

Feltűnő arany

Az aranyról már többször is volt szó, és nem véletlenül. Ez a szín remekül illik a fürdőszobákba és nem feltétlenül csak kisebb-nagyobb kiegészítők formájában.

Nagyobb felületen is bátran teret engedhetsz az arany csillogásának: erre remek lehetőségeket kínálnak az arannyal futtatott tapéták, vagy akár a csempék, hidegburkolatok. Még a legsötétebb fürdőket is feldobja az arany ragyogása, úgyhogy egyértelműen érdemes alternatívaként gondolnod rá.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást