Koronavírus: Haboznak a szülők beoltatni a gyerekeket

Koronavírus: Haboznak a szülők beoltatni a gyerekeket

Címlap / Hírek / Koronavírus: Haboznak a szülők beoltatni a gyerekeket

A CNN szerint az Egyesült Államokban a szülők körében különösen nagy a bizonytalanság. A vakcinázatlan gyermekek szüleinek körében 4-ből 3-an úgy gondolják, hogy a gyermeket ellátó egészségügyi rendszer dolgozóinak ajánlása komoly tényező lesz majd akkor, amikor meghozzák a végleges döntést a kérdésben.

Egy új jelentés szerint azonban a 3–11 éves gyermekek szüleinek 70%-a és a 12–18 éves gyermekek szüleinek 50%-a nem beszélt még a Covid-19 elleni védőoltásról a gyermekorvosával.

Sok a kétség a szülőkben

Annak érdekében, hogy minél több gyermeket olthassanak be, a gyermekorvosoknak aktívabban kell lenniük a Covid-19 elleni védőoltásokról a szülőkkel folytatott párbeszéd kezdeményezésében. Foglalkozniuk kell a szülők jogos aggályaival– mondta Sarah Clark, a C.S. Mott Gyermekkórház főigazgatója a CNN-nek.

Gyerekek Covid védőoltása
HayDmitry/depositphotos.com

„Nagyon sok információ érkezik a Covid vakcináról, és ráadásul ezek gyorsan érkeznek, sok különböző forrásból származnak, és ez néha feldolgozhatatlannak tűnhet” – mondta Clark.

„Érthető, hogy az emberek miért érezhetnek aggodalmat, és hogy összezavarodtak és bizonytalanok abban a kérdésben, hogy mi is lenne a legjobb döntés.”

Clark szerint a kommunikációt az is nehezíti, hogy a járvány alatt a hagyományos ellátás akadozott. A páciensek és orvosaik vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon indokolt esetben léptek kapcsolatba egymással. Többnyire akkor is csak telefonon vagy e-mailen keresztül érintkeztek, így megszűnhetett a már kialakult kapcsolat.

„Teljesen érthető, hogy a szülőknek kérdései merülhetnek fel a COVID-19 elleni oltással kapcsolatban. Ebben a közösségi médiában előforduló téves információknak is szerepük van” – ezt már Dr. Lee Savio Beers, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia elnöke mondta a CNN-nek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást