A reggeli fontos étkezés, diéta ide, vagy diéta oda. De az is vitathatatlan, hogy az ember lánya ébredés után nem feltétlenül érez késztetést magában, hogy több órát pepecseljen a konyhában, mire ételhez jut. Még jó, hogy erre is van megoldás!
Tápértékben és elkészítési időben is tökéletes ez a lepény recept. Amint azt bizonyára sokan tudjátok, a tökéletes reggeli a lassú felszívódású szénhidrát és jó minőségű fehérje megfelelő kombinációjáról ismerszik meg.
Igen-igen, ez az a bizonyos proteines zabkása, amit a személyi edző, vagy a diétás étrend előír reggelire. Na, de azért a világ nem áll meg a zabkásánál… Zabból gyakorlatilag a muffintól a pogácsáig bármi készíthető. Például egy ilyen, nagyon jól variálható és igazán olcsó reggeli is, mint ez a lepény!
Azt pedig már halkan jegyzem meg, hogy azért velem elő- előfordul, hogy kiürül a kamrám és a hűtőm szombat reggelre, amikor is alkotni kéne valamit, ami eltér a hétköznapok megszokott, rohamtempóban készített reggelijeitől. Ilyenkor szoktam igazán megörülni az ilyen típusú 2-3 hozzávalós ötleteknek.
Készítheted sós változatban, ahogy most én is, de mehet bele egy kevés édesítő és fahéj, picit kevesebb só, ekkor gyümölccsel, joghurttal, vagy paleo csokiöntettel tálalható.
Hozzávalók (2 személyre):
- 250 g zsírszegény túró (cottage cheese-zel is érdemes kipróbálni)
- 3 púpos evőkanál zabpehelyliszt (egyik kanál lehet apró szemű zabpehely is)
- 2 tojás
- csipet só, bors
- ízlés szerint magvak (nálam tökmag, lenmag és napraforgómag)
Elkészítés:
- Keverd össze egy botmixer segítségével a hozzávalókat (kivéve a magok)!
- Keverd bele a magokat.
- Felhevített serpenyőben kevés olajon süsd ki mindkét felét.
Megjegyzés:
A kókuszolajjal óvatosan bánj, mert a lepényke hajlamos elég sokat magába szívni.