Így facsarhatod ki a legtöbb levet a citromodból présgép nélkül

Így facsarhatod ki a legtöbb levet a citromodból présgép nélkül

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így facsarhatod ki a legtöbb levet a citromodból présgép nélkül

Egy jó citromos víz, friss salátaöntet vagy házi limonádé egyik alapja a lehető legtöbb friss citromlé – de mit tehetsz, ha épp nincs kéznél citromfacsaró? Szerencsére néhány apró trükkel és házi praktikával is kihozhatod a maximumot a citromodból, akár egyetlen csepp vesztegetése nélkül.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Mutatjuk, hogyan facsarj ki minden csepp levet a citromból présgép nélkül!

Görgesd meg először – és ne sajnáld közben!

Első lépésként még a vágás előtt tedd a citromot egy tiszta, kemény felületre (például konyhapultra vagy vágódeszkára), és erősen nyomva görgesd végig néhányszor a tenyereddel. Ez segít feltörni a belső rostokat, így a lé könnyebben távozik majd. Ez a kis trükk meglepően hatékony, főleg ha hűtőből kivett, keményebb citrommal dolgozol.

Tipp: A szobahőmérsékletű citrom mindig lédúsabbnak bizonyul, mint a hideg. Ha van időd, vedd ki fél órával előbb a hűtőből, mint hogy használni tervezed!

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!