Egy jó citromos víz, friss salátaöntet vagy házi limonádé egyik alapja a lehető legtöbb friss citromlé – de mit tehetsz, ha épp nincs kéznél citromfacsaró? Szerencsére néhány apró trükkel és házi praktikával is kihozhatod a maximumot a citromodból, akár egyetlen csepp vesztegetése nélkül.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Mutatjuk, hogyan facsarj ki minden csepp levet a citromból présgép nélkül!
Görgesd meg először – és ne sajnáld közben!
Első lépésként még a vágás előtt tedd a citromot egy tiszta, kemény felületre (például konyhapultra vagy vágódeszkára), és erősen nyomva görgesd végig néhányszor a tenyereddel. Ez segít feltörni a belső rostokat, így a lé könnyebben távozik majd. Ez a kis trükk meglepően hatékony, főleg ha hűtőből kivett, keményebb citrommal dolgozol.
Tipp: A szobahőmérsékletű citrom mindig lédúsabbnak bizonyul, mint a hideg. Ha van időd, vedd ki fél órával előbb a hűtőből, mint hogy használni tervezed!